ZVEZDA SE FOKUSIRA NA PRVENSTVO: ''Crveno-beli'' definitivo eliminisani iz Lige šampiona

V.M.

11. 11. 2023. u 10:34 >> 10:34

NAKON ispadanja iz Lige šampiona, crveno-beli se vraćaju prvenstvenim obavezama u okviru kojih će gostotvati Železničaru iz Pančeva (18:00).

ЗВЕЗДА СЕ ФОКУСИРА НА ПРВЕНСТВО: Црвено-бели дефинитиво елиминисани из Лиге шампиона

FOTO: M. Vukadinović

Zvezda je preko nedelje doživeli novi poraz u najjačem evrospkom takmičenju, treći ove sezone. Dočekala je ekipu Lajcpiga na svom terenu ali nije mogla do iznenađenja i ''crveni bikovi'' su odneli sva tri boda sa ''Marakane'' (1:2).

Na taj način crveno-beli su se definitivno oprostili od Lige šampiona jer je matematički nemoguće da zauzmu neko od prva dva mesta i sve što im preostaje je da pokušaju da se dokopaju trećeg mesta koje vodi u šesnaestinu finala Lige Evrope.

O tome će verovatno odlučivati meč sa Jang bojsom koji je na programu 28. novembra pošto su oba tima do sada osvojili samo po bod u grupi ''G'', ali Zvzeda je u blagoj prednosti zbog bolje gol-razlike, mada joj tek predstoji obračun sa Mančester sitijem u poslednjem kolu.

Što se tiče domaćeg prvenstva, tu gosti imaju najviše problema. Osvojili su 31. bod na 13 odigranih utakmica, što je čak šest poena manje od vodećeg Partizana kojem je jedini ''kiks'' ove sezone bio remi sa TSC-om.

Zbog toga, Zvezda nema prava na grešku i mora da pobeđuje sve utakmice koje predstoje večitom derbiju kako bi održala ili približila distancu u odnosu na najvećeg rivala.

Proteklog vikenda, četa Baraka Bahara se vratila na pobedničku stazu u Superligi savladavši poslednjeplasirani Radnik bez većih problema rezultatom 3:1.

Na tom meču izraelski stručnjak je odmarao određen broj prvotimaca, ali to večeras ne bi trebao da bude slučaj jer posle ovog susreta sledi reprezentativna pauza.

Večerašnji rival biće im novajlija u najjačem rangu srpskog fudbala, Železničar iz Pančeva. Domaćin ove sezone debituje u Superligi i očekivano se nalazi u donjem domu tabele.

Trenutno zauzima 14. mesto, ali ovaj duel dočekuje u veoma dobroj atomsferi jer je neporažen na poslednja tri susreta. Prvo je savladao IMT i Radnik, dok je u prošlom kolu remizirao sa Vojvodinom, iako je u jednom trenutku imao dva gola zaostatka.

''Pančevačka dizelka'' je već pokazala da na svom stadionu ume da bude neugodan protivnik jakim ekipama kada joj je malo falilo da oduzme bod Partizanu (1:2), tako da Zvezda mora ozbiljno da shvati ovaj meč.

Mi verujemo da će to učiniti i ostvariti rutinski trijumf.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2&2-5 (kvota 1,46)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!