LAK ZADATAK ZA ARSENAL: ''Tobdžije'' uručuju otkaz Kompaniju?

V.M.

11. 11. 2023. u 09:00 >> 15:02

FUDBALERI Arsenala će na ''Emirejtsu'' dočekati Barnli u okviru 12. kola Premijer lige (16:00).

ЛАК ЗАДАТАК ЗА АРСЕНАЛ: Тобџије уручују отказ Компанију?

FOTO: EPA

Domaćin je imao buran vikend prošle nedelje, poražen je na ''Sent Džejmsis parku'' od Njukasla sa 1:0, ali Mikel Arteta nije želeo da prihvati taj neuspeh. Temperamentni Baskijac je nakon meča okarakterisao meč velikom sramotom za engleski fudbal i kritikavao je sudije zbog sumnjivog gola koji je priznat ''svrakama''.

Napetost se nije završila tada, jer je Arsenal sutradan izdao saopštenje, što je veoma retka pojava u Engleskoj, u kojem je u potpunosti podržao sve što je njegov menadžer izjavio i tako izvršio dodatni pritisak na fudbalski savez.

Zbog toga poraza ''tobdžije'' su pale na četvrto mesto, ali i dalje se nalaze u borbi za sam vrh jer zaostaju samo tri boda za vodećim Mančester sitijem.

Domaćini ne znaju za poraz pred svojim navijačima ove sezone, i na šest utakmica na ''Emirejtsu'' u Premijer ligi ostvarili su četiri pobede uz dva remija.

Takođe, preko nedelje su napravili veliki korak ka nokaut fazi Lige šampiona u koju su se vratili nakon nekoliko godina odsustva. Savladali su ekipu Sevilje sa 2:0 i tako učvrstili zahvat za prvim mestom u grupi ''B''.

Zanimljivo je da Arteta od kada je preuzeo Arsenal nije pobedio samo jednu ekipu u Premijer ligi na ''Emirejtsu'', a to je upravo Barnli kojem nije dao nijedan gol na dva odigrana meča (poraz i remi).

Mladi stručnjak će danas imati odličnu priliku da to popravi i tako usput možda uruči otkaz Vensanu Kompaniju čija četa se nalazi u katastrofalnoj seriji od pet vezanih poraza u najjačoj fudbalskoj ligi na svetu.

Barnli se ove godine vratio u Premijer ligu, ali ako bude igrao ovako neće se dugo zadržati za nju. Ostvario je samo jednu pobedu do sada i sakupio četiri boda, ipak ima sreće što ima nekoliko ekipa koje igraju takođe veoma loše pa zaostaje dva boda za Lutonom koji je prvi tim iznad crte.

Kompani forsira ofanzivan fudbal, pokušava da igra presing i na posed sa svojim izabranicima koji očigledno nemaju kvalitet za to i izgledaju veoma loše na terenu.

Proteklog vikenda su poraženi na ''Turf muru'' sa 2:0 od strane Palasa, a vredi napomenuti da Klaretsi uz najgori napad lige (osam pogodaka) imaju jednu od najlošijih odbrana (27 primljenih golova) tako da im se ne piše dobro u prestonici.

Jedino što može spasiti Barnli su problemi sa povredama kod domaćina koji će biti bez Žezusa i Partija, a pod upitnikom su i najbolji igrači Arsenala Saka, odnosno Odegard.

I pored tih potencijalnih izostanaka, verujemo da će ''tobdžije'' rutinski odraditi posao.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&|1+||1+ (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SAMO NA 2 SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana