RENDŽERS NEMA PRIJATNA ISKUSTVA IZ PRAGA: Sparta neporažena kod kuće ove sezone

O. M.

26. 10. 2023. u 10:08

SPARTA iz Praga dočekuje Rendžers iz Glazgova u trećem kolu Lige Evrope. Utakmica se igra na stadionu Epet arena u Pragu od 18 časova i 45 minuta.

РЕНЏЕРС НЕМА ПРИЈАТНА ИСКУСТВА ИЗ ПРАГА: Спарта непоражена код куће ове сезоне

Foto Profimedia

Sparta je pravo učešća u Ligi Evrope izborila u dvomeču protiv Dinama iz Zagreba. Hrvatski tim je u prvom meču pobedio sa 3:1, ali je Sparta kod kuće pobedila sa 4:1.  prethodno je Sparta ispala iz kvalifikacija za Ligu šampiona i to na penale od Kopenhagena, a taj remi sa Dancima bio je jedina utakmica na epet areni koju "crveni" nisu pobedili ove sezone.

U prvom kolu sastali su se kod kuće sa Arisom iz Limasola. Gosti su rano poveli iz penala u 11. minutu. Desetak minuta kasnije stiglo je izjednačenje, a potom i vođstvo dva napada posle prvog gola. Sredinom drugog poluvremena Sparta je povela sa 3:1, a Aris je u samoj završnici meča uspeo da postigne još jedan gol.

U drugom kolu Česi su se suočili sa težim protivnikom. Igrali su sa španskim Betisom iz Sevilje i izgubili sa  2:1.

U domaćem takmičenju i ove sezone vode borbu sa gradskim rivalom Slavijom. Posle 12 utakmica su na prvom mestu sa 10 pobeda i dva remija, dva boda više imaju od večitog rivala. U prethodnom kolu su sa 4:0 deklasirali Češke Buđejovice.

Rendžers nije uspeo da se kvalifikuje za Ligu šampiona ove sezone. Izgubili su u plej-ofu od PSV-a u dva meča ukupnim rezultatom 7:3.

Ušli su u grupu C Lige Evrope i dobro počeli takmičenje tesnom pobedom nad Betisom od 1:0. U izjednačenom meču, gde su obe ekipe imale dovoljno šansi za pobedu, jedini strelac je bio Abdulah Sima iz Rendžersa u 67. minutu.

Usledilo je iznenađenje za Škote kada su u drugom kolu izgubili od Arisa Limasola sa 2:1. Rendžersi su imali prednost na terenu svih 90 minuta, ali su rano primili gol, već u devetom minutu. U drugom poluvremenu Aris je povisio na 2:0, a Abdulah Sima je do kraja meča za Rendžers uspeo da postigne samo jedan gol.

Rendžersi u škotskom Premijeršipu posle devet kola zaostaju za liderom Seltikom čak sedam bodova.

Inače, ova utakmica dolazi nešto više od dve godine nakon incidenta koji se desio kada su se ove ekipe sastale prethodni put, a kada su mladi navijači Sparte navodno na rasnoj osnovi vređali Glena Kamaru, finskog fudbalera poreklom iz Sijera Leonea, koji je ovog leta napustio Rendžers i prešao u Lids junajted.

Zanimljivo je da je isti igrač nekoliko meseci pre tog incidenta prijavio da ga je u Pragu vređao igrač praške Slavije Andrej Kudela koji je zbog toga morao da propusti Euro.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG&3+ (kvota 2,02)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)