TOTENHEM ČUVA PRVO MESTO: Postekoglu već ispisao istoriju

V.M.

23. 10. 2023. u 14:16 >> 14:16

UTAKMICA koja spušta zavesu na deveto kolo Premijer lige biće londonski derbi u kojem će Totenhem dočekati Fulam (21.00)

ТОТЕНХЕМ ЧУВА ПРВО МЕСТО: Постекоглу већ исписао историју

Tanjug/AP

Sigurno najveće iznenađenje ove sezone u najjačoj fudbalskoj ligi na svetu su domaćini koji su pauzu za reprezentativne mečeve dočekali na prvom mestu.

Preko leta su ostali bez Kejna koji je pojačao Bajern, ali dolazak Endža Postekoglua na klupu ''pevaca'' je potpuno preporodio ekipu. Iskusni stručnjak je svojom harizmom prisvojio igrače i medije na svoju stranu, a nastupima njegovih izabranika dokazao je da mu ni fudbalskog znanja ne manjka.

Zbog sjajnih igara domaćina Postekoglu je drugi mesec zaredom dobio nagradu za menadžera meseca Premijer lige i postao je prvi trener u istoriji kojem je to pošlo za rukom u prva dva meseca vođena nekog kluba.

Vredi napomenuti da su nagrade za igrače meseca takođe pokupili ''pevci'', prvo je to bio Medison, a zatim i kapiten Hjon Min Son.

Totenhem igra možda i najlepši fudbal u Engleskoj, napadački je konrektan, postiže veliki broj golova i uz Arsenal je jedini neporaženi tim u ligi.

Trenutno su četvrti na tabeli, ali razlog za to je što svoj meč devetog kola igraju tek večeras i ako bi upisali deveti trijumf vratili bi se na prvo mesto.

Ipak, treba istaći da je Totenhem imao problema da probije ekipe koje su igrale bunker protiv njega poput Šefilda i Liverpula protiv kojih je trijumfovao u poslednjim trenucima utakmice, tako da bi večerašnji meč mogao biti težak po njega ako se Fulam odluči za takvu igru.

Loša vest za domaćina je to što će večeras biti bez Ivsa Bisume koji je protiv Luton isključen i verovatno na Pjer Emilu Hojbjergu će biti težak zadatak odmenjivanja jednog od najboljih igrača ekipe ove sezone.

Po medijima su kružile priče da su se Romero i Son vratili povređeni posle odrađenih reprezentativnih obaveza, ali Postekoglu je to negirao i očekuje se da pomenuti dvojac vidimo od prvog minuta na terenu.

Sa druge strane, Fulam je takođe ostao bez najboljeg igrača Aleksandra Mitrovića koji je pojačao Al Hilal, ali Marko Silva je i pored toga napravio respektabilan tim koji igra solidan fudbal.

Portugalac je imao sreće što je u poslednjim trenucima prelaznog roka njegovom zemljaku Paljinji propao transfer u Bajern pošto je u uvodnim kolima očigledno da je on novi nosilac igre ''kolibara''.

Gosti se trenutno nalaze na 13. mestu sa 11 osvojenih bodova, a vrednu pobedu su ostvarili pred reprezentativnu pauzu kada su savladali Šefild sa 3:1.

Pre tog meča imali su veliki problem sa realizacijom, jer su u dosadašnjem toku prvenstva postigli osam golova, tačnije samo pet izvan meča sa ''oštircama''.

Fulam je na četiri ovosezonska gostovanja sakupio pet bodova, dok je Totenhem perfektan na svom stadionu (tri meča, tri pobede) i verujemo da će ''pevci'' večeras nastaviti taj niz.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)