SAMARDŽIĆ NOSI UDINEZE KA PRVOJ POBEDI: "Vukovi" izgubili magiju nakon sjajnog otvaranja Kalča

V.M.

23. 10. 2023. u 09:48 >> 09:48

U prvoj utakmici današnjeg programa Serija A igra se na ''Friuliju'' gde će Udineze ugostiti Leće (18.30).

САМАРЏИЋ НОСИ УДИНЕЗЕ КА ПРВОЈ ПОБЕДИ: Вукови изгубили магију након сјајног отварања Калча

Foto: EPA-EFE/GABRIELE MENIS

Iako se dosta muči na otvaranju sezone, uprava domaćina je odlučila da ostavi Andreu Sotila na klupi izjavivši da italijanski stručnjak ima njihovo puno povrenje uprkos činjenici da su ''crno-beli'' osvojili samo pet bodova u dosadašnjem toku prvenstva.

Zanimljivo je da su tih pet poena osvojili putem remija, tako da i dalje čekaju na prvi ligaški trijumf u novoj kampanji.

Krajem prelaznog roka Udineze je napustio najbolji strelac ekipe iz prošle sezone Beto koji je pojačao Everton, a kako mu nije dovedena adekvatna zamena, ostala je velika ''rupa'' u napadu, što se i vidi na terenu jer su domaćini postigli samo četiri gola u dosadašnjem toku prvenstva.

Zbog tih loših igara popularne ''zebre'' se nalaze tik izvan zone ispadanja sa bodom prednosti u odnosu na Empoli sa kojim su pred reprezentativnu pauzu odigrali meč bez golova.

Jedna od svetlijih tački kluba iz Toskane je srpski reprezentativac Lazar Samardžić. Andrea Sotil mu je pokazao puno poverenje, a on mu je uzvratio sa dva postignuta pogotka u Seriji A.

Sa druge strane, nakon sjajnog starta prvenstva i 11 osvojenih bodova u uvodnih pet kola, Leće je pao u formi i osvojio je samo jedan poena na poslednje tri ligaške utakmice.

Taj bod zaradila je u remiju sa Sasuolom pred reprezentativnu pauzu, a pre toga je poklekla protiv Napolija, odnosno Juventusa.

I pored tih rezultata, ''vukovi'' se nalaze na zadovoljavajućoj desetoj poziciji, a ako bi se vratili na pobedničke staze, uključili bi se u trku za neko od mesta koje vodi u Evropu.

Ono što odlikuje Leće ove sezone su odlične igre kod kuće, ali to nije slučaj sa gostovanjima jer su na tri utakmice izvan ''Via del Marea'' sakupili slabašna dva boda.

Udineze će i na večerašnjem meču biti bez Deulofeua, a na tribinama će mu se pridružiti Brener, Ebose, Masina i Semedo.

Što se tiče gosta, kod njega će izostati Banda, Blin i Dermaku.

Verujemo da je vreme da domaćini upišu prvu pobedu ove sezone i očekujemo da nošeni Lazarom Samardžićem savladaju Leće na ''Friuliju''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,25)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)