PORAZ U PRVENSTVU (NI)JE UZDRMAO ROJAL UNION: Belgijanci favoriti protiv Lugana i na strani

O. M.

31. 08. 2023. u 13:14 >> 13:14

FUDBALERI Lugana ovog četvrtka od 20 časova i 30 minuta u Ženevi dočekuju ekipu Rojal union Sen Žiloaz, u okviru revanša plej-ofa za Ligu Evrope. Prvi meč završen je pobedom Belgijanaca od 2:0.

ПОРАЗ У ПРВЕНСТВУ (НИ)ЈЕ УЗДРМАО РОЈАЛ УНИОН: Белгијанци фаворити против Лугана и на страни

Foto Profimedia

Lugano je prošle sezone osvojio treće mesto u švajcarskoj Superligi, čime je izborio učešće u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. 

Ne samo rezultat prvog meča, nego i dešavanja na terenu pokazala su da je Sen Žiloaz bolji tim od švajcarskog, što znači da će Lugano morati da igra mnogo bolje i agresivnije nego u prvom meču ako želi da nadoknadi zaostatak.

Nedostatak iskustva u igranju velikih utakmica možda predstavlja problem za Lugano u ovom meču, ali pozitivno je to što će čak i ako ispadnu iz ovog takmičenja, nastaviti evropski put kroz grupnu fazu Lige konferencija.

Nakon niza od tri uzastopne pobede u Župiler Pro ligi, Sen Žiloaz je doživeo neočekivan i ubedljiv poraz od 4:0 na gostovanju Mehelenu u četvrtom kolu. Ipak, ovaj debakl u domaćem šampionatu nije poljuljao samopouzdanje Blesinovog tima pred revanš koji obećava plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

Ovaj uspeh bi označio značajnu prekretnicu za klub stare slave koji se na fudbalsku scenu Belgije vratio posle skoro devet decenija, a u evropskim kupovima, ako izuzmemo nekoliko pojavljivanja u Kupu sajamskih gradova šezdesetih godina, pojavio se tek prošle sezone kada je stigao do četvrtfinala Lige Evrope.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 3+ (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu