SITI OSVOJIO NOVI TROFEJ PREKO NEDELJE: ''Svrake'' će imati šta da kažu na ''Etihadu''

V.M.

19. 08. 2023. u 08:05

U jednom od derbija subotnjeg programa Premijer lige, Mančester siti će dočekati Njukasl (21:00).

СИТИ ОСВОЈИО НОВИ ТРОФЕЈ ПРЕКО НЕДЕЉЕ: Свраке ће имати шта да кажу на Етихаду

Tanjug/AP

Ovo će biti obračun rivala koji su u prvom kolu prikazali veoma dobar fudbal. Aktuelni šampion je prevođen Erlingom Holandom (dva pogotka) bez većih problema savladao Barnli sa 3:0, dok je Njuka pred svojim navijačima napunila mrežu Aston vile do vrha, 5:1.

''Građani'' su ceh pobede nad Barnlijem platili povredom Kevina de Brujnea koji nije ''trajao'' ni 25. minuta na terenu i očekuje ga višemesečna pauza. Ipak, njegov izostanak nije sprečio Siti da dođe do novog trofeja sredinom nedelje kada je u Sueperkupu Evrope savladao Sevilju. 

Andalužani su poveli preko En Nesirija koji je tokom meča u više navrata propustio šanse da podeblja tu prednost, pa je kazna došla u 63. minutu kada je mladi Kol Palmer sjajnu partiju krunisao pogotkom.

Ušlo se u penale nakon 90. minuta, a uloga tračigara pripala je srpskom reprezentativcu Nemanji Gudelju koji je jedini promašio jedanaesterac kada je u petoj seriji zatresao prečku.

Večeras će na ''Etihad'' doći ekipa usponu, Njukasl. Gost je tokom prelaznog roka doveo sjajne igrače poput Tonalija i Harvija Barnsa koji su u prvom kolu pružili sjajne partije. Generalno čitav tim je bio odličan protiv Vile, što se i videlo na semaforu ''Sent Džejmsis parka'' gde je posle 90. minuta stajalo 5:1.

Za ''svrake'' je dva puta mrežu tresao Isak, dok su po jedan gol dali pomenuta pojačanja Tonali, Barns, kao i iskusni Kalum Vilson.

Njuka je pre godinu i po dana preuzeta od strana arapskih vlasnika i od tada je usledio njen neverotni uspon u sam vrh engleskog fudbala. Prošle sezone je obezbedila plasman u Ligu šampiona nakon 20 godina pauze, a ako četa predvođena sjajnim trenerom Edijem Hauom nastavi da pruža partije kao protiv Aston vile uskoro će doći i do ''velikog'' trofeja (ne računajući osvajanje Čempionšipa) posle 68 godina pauze.

Današnji rivali su odigrali jednu od najboljih utakmica prošlosezonskog izdanja Premijer lige kada su podelili bodove na ''Sent Džejmsis parku'' rezultatom 3:3, dok je na ''Etihadu'' Siti slavio sa 2:0.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,71)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić