GUDELJ I DMITROVIĆ IDU PO PRVU POBEDU U SEZONI: Alaves želi osvetu za poraz u Kupu kralja

O. M.

21. 08. 2023. u 12:15 >> 12:15

ALAVES će ugostiti Sevilju u pretposlednjoj utakmici drugog kola španske La lige. Susret je zakazan za ponedeljak od 19.00 časova, na stadionu Mendizoroca u Vitoriji.

ГУДЕЉ И ДМИТРОВИЋ ИДУ ПО ПРВУ ПОБЕДУ У СЕЗОНИ: Алавес жели освету за пораз у Купу краља

Foto: AP

Biće ovo prilika za obe ekipe da osvoje prve bodove, pošto su na startu sezone pretrpele poraze.

Alaves je minimalnim rezultatom izgubio od Kadiza u gostima, dok je od Sevilje bolja bila Valensija koja je odnela sva tri boda sa "Ramon Sančez Pichuan" stadiona pobedom od 2:1. Gosti su vodili od 60. minuta, domaćin izjednačio devet minuta kasnije, ali je od 81. minuta imao igrača manje pa su fudbaleri Valensije iskoristili brojčanu prednost na terenu. Sevilja je poražena i u Superkupu Evrope, posle lošijeg izvođenja penala od Mančester sitija. Jedini neprecizan sa 11 metara bio je srpski reprezentativac Nemanja Gudelj u poslednjoj seriji.

Ekipa iz Vitorije je u pripremnom periodu odigrala pet prijateljskih utakmica u kojima je ostvarila tri pobede i dva poraza. Prošle sezone, iz nižeg ranga izborili su plasman kroz plej-of takmičenje u La ligi, savladavši prvo Eibar, a zatim i Levante. U regularnom delu sezone, završili su na četvrtom mestu sa 71 osvojenim bodom, dvanaest više od sedmoplasirane Andore.

Alaves ni u ovoj utakmici neće moći da računa na napadača Đulijana Simeonea. Sin trenera Atletiko Madrida Dijega, koji je u Alavesu na pozajmici iz očeve ekipe, povredio je članak u pripremnom periodu i ne zna se koliko će još odsustvovati. Osim njega, trener "plavo-belih" Luis Garsija Placa nema drugih kadrovskih problema pa se može očekivati da Alaves protiv Sevilje istrči sa istih 11 koji su se suprotstavili Kadizu. Jedina potencijalna izmena može da se desi u poslednjoj liniji, gde bi Kike Garsija mogao da zameni Migela dela Fuentea.

Sevilja će u narednoj utakmici biti bez usluga centralnog beka Loika Badea, koji je isključen u porazu od Valensije. Njega će verovatno da zameni Gonsalo Montijel. Ludvig Augustinson se sa pozajmice u Anderlehtu vratio van forme i kondicije tako da on i dalje neće biti u konkurenciji za tim, a isti slučaj je i sa prošlogodišnjim pojačanjem iz minhenskog Bajerna, Tangijem Kuasijem.

Iako je promašio odlučujući penal protiv Sitija, Nemanja Gudelj će biti u sastavu Sevilje, baš kao i nekadašnji reprezentativni golman Srbije Marko Dmitrović koji je odlaskom Bona u Saudijsku Arabiju postao prvi čuvar mreže.

Ove dve ekipe poslednji put su se sastale u januaru, u okviru osmine finala Kupa kralja Domaćin je bio Alaves, a slavila je Sevilja pobedu od 1:0 golom Ivana Rakitića. Pre dve sezone u La ligi obe utakmice završene su bez pobednika - 0:0 u Vitoriji i 2:2 u Sevilji.

NAŠ PREDLOG: X2&0-3 (kvota 1,55) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)