SRBI U GLAVNIM ULOGAMA NA ''OLIMPIJSKOM STADIONU'': ''Bikovi'' dočekuju motivisanog novajliju

V.M.

21. 08. 2023. u 13:21 >> 13:21

U prvoj utakmici današnjeg programa Serije A, Torino će dočekati novopromovisani Kaljari (18.30).

СРБИ У ГЛАВНИМ УЛОГАМА НА ОЛИМПИЈСКОМ СТАДИОНУ: Бикови дочекују мотивисаног новајлију

FOTO: EPA

Domaćin je poslednje dve kampanje završavao na desetom mestu tabele Serije A i ove godine će pokušati da se probije u gornji dom tabele i zauzme neko od mesta koja vode u Evropu. Što se tiče Kaljarija, on se predvođen trenerskom legendom Klaudiom Ranijerijem ekspresno vratio u elitu i biće zanimljivo videti šta će uraditi u Seriji A.

Torino je već započeo takmičarski deo sezone trijumfom u Kupu Italije, bio je bolji od Ferali salpa sa 2:1, a pobednički gol postigao je reprezentativac Srbije Ivan Ilić. Pored njega dres ''granate'' nose Vanja Milinković Savić i Nemanja Radonjić, dok je prvi golman Kaljarija Boris Radunović, tako da se može reći da će Srbi biti u glavnim ulogama večeras u Torinu.

Domaćini se mogu pohvaliti odličnim rekordom na otvaranju sezone jer nemaju poraz na 16 utakmica prvog dana protiv unapređenih ekipa. Slavili su na 11 od tih susreta, dok su pet puta igrali remi.

Ivan Jurić će i treću sezonu u nizu biti na čelu ekipe i najavio je borbu za Evropu ove sezone od svojih pulena.

Što se tiče Kaljarija, on je povratak u elitu obezbedio preko plej-ofa. U polufinalu je bio bolji od Parme, dok je u finalu savladao Bari i tako se ekspresno vratio u Seriju A nakon što je ispao iz nje u sezoni 2021/22.

Najveće zasluge za to idu sjajnom treneru Klaudiju Ranijeriju koji je razmrdao ekipu kada ju je preuzeo prošle sezone i ponovio je uspeh iz 1991. kada je takođe uveo ekipu sa Sardinije u elitu.

Gost je takođe trijumfalno otvorio Kup Italije. Sastao se Palermom, a nakon mirovanja u uvodnih 90 minuta ekipe su se raspucale u produžetku i Kaljari je slavio sa 2:1.

Mnogi predviđaju Kaljariju borbu za opstanak, ali kada je Ranijeri na čelu, nikad se ne zna, jer je to bio slučaj i sa njegovim Lesterom koji je predvođen italijanskim stručnjakom došao do titule u sezoni 2015/16.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2-4 (kvota 1,60)

TIP ZA HRABRIJE: 2 (kvota 5,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SI APLAUDIRAO VUČIĆU: Ove moćne reči predsednika Srbije oduševile najmoćnijeg čoveka sveta (VIDEO)