KRCATA "GRBAVICA" NIJE SLAVILA POBEDU! Željo mora bolje u revanšu

V.D.

20. 07. 2023. u 13:58 >> 13:58

VEČERAS od 19 časova odigraće se revanš meč prvog kola kvalifikacija za Ligu konferencija između Dinama iz Minska i Željezničara

КРЦАТА ГРБАВИЦА НИЈЕ СЛАВИЛА ПОБЕДУ! Жељо мора боље у реваншу

Foto: Profimedia

Pre sedam dana "manijaci" su napravili fantastičnu atmosferu i popunili "Grbavicu" do poslednjeg mesta. Viđen je sjajan meč, a šanse su se ređale na obe strane. 

Iako je domaći Željezničar bio bolji rival, prvi do gola stigli su gosti iz Minska. Igrao se 41. minut meča kada je Ivan Bakar zatresao mrežu domaćih. Željo je nastavljao da napada ali sve pokušaje Sarajlija zaustavljao je fantastični mladi golman Fedor Lapoukov koji je junak utakmice s obzirom na to da je meč završio sa šest odbrana. U 50. minutu Dinamo je duplirao prednost golom jednog od najboljih igrača beloruske reprezentacije Vladislavom Morozovom. 

Kada je preko 13.000 gledalaca na popularnoj "Dolini ćupova" već bilo jako razočarano rezultatom na scenu je stupio rezervista Dženan Haračić. U 85. minutu po levoj probio je iskusni Sulejman Krpić i centrirao Haračiću kome nije bilo teško da sa peterca prosledi loptu u protivničku mrežu. Taj gol je probudio "manijake" koji su bodrili svoje ljubimce i odveli ih do izjednačujućeg pogotka u 91. minutu kada se nakon velike gužve u petercu najbolje snašao Haračić koji je partijom u Sarajevo definitivno zaslužio da bude u prvoj postavi na večerašnjem meču.

Rezultat od 2:2 ostavlja nadu fudbalerima Željezničara da u revanšu mogu do povoljnog rezultata koji će ih odvesti u drugo kolo kvalifikacija za Ligu konferencija u njihovom debitantskom nastupu u ovom takmičenju.

Dinamo je u prednosti u odnosu na goste iz Bosne iz Hercegovine s obzirom na to da se njihova liga već uveliko igra i trenutno su na deobi prvog mesta sa ekipom Nemana.

Zanimljivo je da su se ova dva tima pre prošlonedeljnog susreta sastala još dva puta i to u polufinalu Kupa UEFA u sezoni 1984/1985. Na "Grbavici" je Željo slavio sa 2:0 dok su u revanšu u Minsku odigrali nerešeno 1:1. Te sezone su Sarajlije napravile najveći uspeh u istoriji plasmanom u polufinale Kupa UEFA gde su kasnije poraženi od mađarskog Videotona.

Ovaj meč će se kao i svi mečevi u kojima su domaćini beloruski timovi odigrati na neutralnom terenu. Ovoga puta svog rivala će ugostiti u prestonici Azerbejdžana Bakuu, što može odgovarati Željezničaru jer Dinamo neće imati toliko veliko podršku sa tribina.

NAŠ TIP: 0-1I&0-2II (kvota 1,61)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 14:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave