SEVILJA SVE KARTE BACA NA FINALE LIGE EVROPE: Real dolazi na ''Sančez Pishuan'' to da iskoristi

V.M.

27. 05. 2023. u 09:15

''ROHIBLANKOSI'' će ugostiti Madriđane u utakmici 37. kola La lige.

СЕВИЉА СВЕ КАРТЕ БАЦА НА ФИНАЛЕ ЛИГЕ ЕВРОПЕ: Реал долази на Санчез Писхуан то да искористи

FOTO: Tanjug/AP

Domaćinu je fokus na finalu Lige Evrope u kojem će se za pet dana sastati sa Romom na ''Pukškaš areni'', ipak zbog svoje slabe pozicije na tabeli Sevilja nema osigran plasman u Evropu iduće sezone i ne sme da se u potpunosti opusti u ligi jer može ostati bez mesta u evro-kupovima. Što se tiče Reala, on je osvojio Kup kralja i Supekup Evrope, ali je ostao bez trofeja u domaćem prvenstvu i Ligi šampiona. Jedino što mu preostaje u završnici La lige je borba sa gradskim rivalom Atletikom za drugu poziciju na tabeli.

Sevilja je znatno podigla igre od kada je na klupi ekipe Horhea Sampaolija zamenio Hose Luis Mendilibar. Od kada je iskusni Španac preuzeo kormilo, ''rohiblankosi'' su ostvarili osam pobeda uz pet remija i samo jedan poraz. 

Domaćin je trenutno deveti na tabeli, ali ima samo bod manje od Bilbaa koji zauzima sedmo mesto (poslednje koje vodi u Evropu) i plasman u Ligu konfrencija preko prvenstva je i dalje u opticaju. Ipak, očekuje se da Mendilibar promeša karte i sačuva svoje ključne igrače za meč sa Romom u kojem je ulog mnogo veći, a to je osvajanje trofeja i plasman u Ligu šampiona. Tradicija će biti na strani Sevilja koja je Ligu Evrope osvajala rekordnih šest puta i nikada nije gubila u finalu.

Sa druge strane, Real igra dosta promenljivo i na poslednjih pet utakmica u svim takmičenjima ostvario je tri pobede uz dva poraza. Preko nedelje je delovalo da će podeliti bodove na ''Bernabeu'' sa Rajo Valjekanom, ali mladi Rodrigo je postigao pogodak u 89. minutu i doneo sva tri boda svojoj ekipi (2:1). 

''Blankosi'' su napadački najbolja ekipa u ligi sa 72 postignuta gola, ali 34 primljenih je bilo previše za borbu za titulu u kojoj se Barsa sjajnim igrama u drugom delu sezone prošetala do osvajanja prvenstva.

Na poslednja četiri duela ovih timova goleade su redovna pojava što i govori podatak da su na tim mečevima oba tima postizala barem po gol, a ukupno je viđeno 16 pogodaka, čak četiri u proseku!

Po pisanjim andaluzijskih medija, Mendilibar neće okušavati sreću i brinuti o mogućoj povredi ključnih igrača, te se očekuje da uz povređene Nijanzua i Markaa meč propuste Papu Gomez, Suso i Jordan.

Ančeloti ima problema sa izostancima i ekipa iz prestonice će biti bez Karvahala, a pod znakom pitanja su vođe tima Benzema i Vinisijus.

Verujemo da će Real savladati komibinovani sastav Sevilje i tako osigurati drugo mesto na kojem se trenutno nalazi sa bodom više od trećeplasiranog Atletika.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,25)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)