SRPSKA ČETA NE ODUSTAJE BEZ BORBE: Može li Viola do preokreta u Bazelu?

V.M.

18. 05. 2023. u 12:48 >> 12:48

FIORENTINA dolazi u Švajcarsku na revanš polufinale Lige konferencije u kojem juri gol zaostatka iz Firence.

СРПСКА ЧЕТА НЕ ОДУСТАЈЕ БЕЗ БОРБЕ: Може ли Виола до преокрета у Базелу?

FOTO: AP/Tanjug

U Italiji je viđena veoma zanimljiva utakmica, ''ljubičasti'' su poveli preko najboljeg strelca takmičenja Artura Kabrala u 25. minutu (sedmi pogodak u Ligi konferencija), ali Bazel je, kao i kroz čitavu nokaut fazu, u svom stilu preokrenuo u drugom poluvremenu. Prvo je poravnao Diuf, a u sudijskoj nadoknadi je Amduni doneo prednost svojoj ekipi za ''hladan tuš'' na ''Artemio Frankiju''.

Oba tima su za vikend nastupala u domaćim prvenstvima, Bazel se u potpunosti fokusirao na revanš i zbog toga je izgubio od Sent Galena sa ubedljivih 6:1, sa druge strane Viola je nastavila sa dobrim igrama u Seriji A u drugom delu sezonu savladavši Udineze golovima Kastrovilija i Bonaventure.

Što se tiče same Lige konferencija, ''crveno-plavi'' su prvo do grupne faze morali preko kvalifikacije u kojima su bili bolji od Krusejdersa, Brondbija i CSKA Sofije našeg Saše Ilića. Nakon toga su u grupi ''H'' pobedom u poslednjem kolu protiv Pjunika obezbedili plasman dalje. Zatim su usledile sjajne igre u nokaut fazi, izbačeni su Trabzon, Slovan i Nica, a zanimljiv je podatak da je u svakom revanšu tih susreta u nekom trenutnku Bazel jurio i stizao zaostatke od jednog ili više golova.

Majstor za preokrete će danas imati drugačiji zadatak, jer po prvi put brani prednost iz prvog duela, i to pred svojim navijačima na ''Sent Jakob parku''.

"Violin" put do polufinala je bio dosta lakši. U kvalifikacijama je u plej-ofu izbacila Tvente, a zatim je zauzela drugo mesto u grupi ''A''. U nokaut fazi je rutinski savladala Bragu i Sivaspor, dok je sa Lehom imala određenih problema, ali je na kraju prošla dalje ukupnim rezultatom 6:4.

U redovima domaćina neće biti Komasa, tako da Reto Baumgartner ima skoro čitav roster na raspolaganju.

Kod gosta će izostati Sirigu, pod znakom pitanja je Kabral, što može otvoriti vrata prve postave Luki Joviću, a nakon odrađene suspenzije na teren se vraća Nikola Milenković.

Verujemo da ćemo gledati jednu zanimljivu utakmicu u kojoj očekujemo da bude golova.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1,84)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)