NJUKASL IMA PRILIKU DA NAPRAVI VELIKI KORAK KA LIGI ŠAMPIONA: Razigrani Brajton juri istoriju

V.M.

18. 05. 2023. u 08:22

''GALEBOVI'' gostuju na ''Sent Džejms parku'' u zaostaloj utakmici 25. kola Premijer lige.

ЊУКАСЛ ИМА ПРИЛИКУ ДА НАПРАВИ ВЕЛИКИ КОРАК КА ЛИГИ ШАМПИОНА: Разиграни Брајтон јури историју

FOTO: Tanjug/AP

Njuka je za vikend ispustila pobedu protiv Lidsa, Liverpul i Junajted su to iskoristili i borba za Ligu šampiona se dodatno zakuvala. Domaćin je treći, ali ima isto bodova kao četvrtoplasirani ''crveni đavoli'', za vratom im dišu ''redsi'' koji imaju poen manje, ali i odigran meč više od pomentuog dvojca.

Izgledalo je da će ''svrake'' rutinski zauzeti mesto u vrhu tabele i nakon 20 godina vratiti se u Ligu šampiona, ali poraz od Arsenala (0:2) i remi sa Lidsom (2:2) govore drugačije. Njukasl i dalje ima sve u svojim rukama i pobedom na večerašnjem susretu bi napravio veliki korak ka povratku u evropsku elitu. Pored današnjeg rivala, četa Edija Haua će se sastati sa Lesterom i Čelsijem, a zbog toga što imaju meč manje od Liverpula na preostalim utakmicama potrebno im je šest bodova da osiguraju mesto u top četiri.

Domaćin će se uzdati u svoje navijače koji će večeras do poslednjeg mesta popuniti ''Sent Džejms park'' na kojem Njuka pruža odlične partije tokom čitave sezone i na 17 utakmicama osvojila je 35 bodova uz gol-razliku 32:13.

Sa druge strane, Brajton je stavio tačku na šampionsku trku savladavši Arsenal sa 0:3 na ''Emirejtsu''. Ne samo što je maltene doneo titulu Sitiju, gost je i sebi najverovatnije obezbedio prvi plasman u evropsko takmičenje u istoriji kluba.

Brajton je trenutno šesti sa 58 sakupljenih bodova i ima poen više od Totenhema i Vile, a ono što ga dodatno razdvaja je to što je odigrao čak dva meča manje od njih.

Do kraja sezone, pored današnjeg meča, ukrstiće koplja sa Sautemptonom, Sitijem i Vilom, matematički gledano potrebno mu je pet bodova kako bi osigurao mesto u top sedam jer ima znatno bolju gol-razliku od ''pevaca'' i birmingemskih ''lavova''.

U redovima domaćina neće biti Frejzera, Krafa, Lasela, Ričija i Longstafa.

Kod gosta će izostati Lalana, Lampti, Marč, Sarmijento i Vebster.

Na duelu ovih timova u prvoj polusezoni viđena je podela bodova, 0:0.

Verujemo da ćemo večeras gledati ujednačenu utakmicu u kojoj će 52.000 ''crno-belih'' navijača pogurati Njukasl do velike pobede.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,10)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)