'ENFLID'' JE NEOSVOJIVA TVRĐAVA ZA ''PEVCE'': Salah je njihov dželat

O. M.

30. 04. 2023. u 12:29 >> 12:29

LIVERPUL i Totenhem nastavljaju trku za plasman u evropske kupove, a ove nedelje sastaće se na ''Enfildu'' u okviru 34. kola engleske Premijer lige.

ЕНФЛИД ЈЕ НЕОСВОЈИВА ТВРЂАВА ЗА ПЕВЦЕ: Салах је њихов џелат

FOTO: Tanjug/AP

Pre samo četiri godine ove dve ekipe sastale su se u finalu Lige šampiona a sada se bore za mesto u Ligi Evrope.

"Pevci" u meč ulaze kao petoplasirana ekipa Lige sa 54 boda iz 33 utakmice, dok su "redsi" sedmi sa bodom manje i utakmicom manje. Liverpul se vratio u formu pošto je posle pet utakmica bez pobede vezao tri trijumfa, poslednji sredinom nedelje protiv Vest hema (1:2) ,dok je Totenhem u četvrtak protiv Mančester junajteda spasao remi i tako sprečio treći uzastopni poraz u prvenstvu (2:2).

Navijače Liverpula, a još više menadžera Jirgena Klopa, najviše zabrinjava odbrana tima koja je na samo jednoj od osam poslednjih utakmica sačuvala mrežu, a to je bilo u remiju bez golova protiv Čelsija.

Ono što ohrabruje pred gostovanje Totenhema je da je Liverpul na ''Enfildu'' izgubio samo jedan meč od poslednjih 38. Bilo je to u oktobru prošle godine kada je Lids slavio sa 2:1. Totenhem ovde nije pobedio od 15. maja 2011. godine.

Totenhem je u poslednje tri utakmice primio čak 11 golova, od toga četiri u prvih deset minuta utakmica. Poslednje gostovanje Totenhema donelo je katastrofalan poraz od Njukasla 1:6, a to je bila sedma uzastopna utakmica na strani bez pobede za pevce.

Otkako je Mohamed Salah došao u Liverpul nijedan igrač u Premijer ligi nije postigao više golova protiv Totenhema od njega. Ukupno je osam puta tresao mrežu londonskke ekipe, a bio je i dvostruki strelac u pobedi od 2:1 u prvom ovosezonskom odmeravanju snaga "redsa" i "pevaca".

Jedini gol za Totenhem na tom meču postigao je najbolji strelac ove ekipe Hari Kejn. Reprezentativni centarfor Engleske postigao je četiri gola na osam gostovanja Liverpulu i on je, kao strelac na sva tri prethodna gostovanja Totenhema, glavna uzdanica gostiju u nadi da mogu do pobede koja im jedina garantuje nastavak borbi za evropski fudbal sledeće sezone.

Liverpul je jedini tim u Premijer ligi ove sezone koji je svaki put kad je vodio na poluvremenu uspevao i da sačuva tu prednost.

Jirgen Klop i dalje ne može da računa na Stefana Bajčetića i Kalvina Ramzija, a malo je verovatno da će za ovaj meč biti spreman i Roberto Firmino. U sastav se vraća Ibrahima Konate, koga je Nemac odmarao u pobedi protiv Vest hema, što znači da će tvorac te pobede Žoel Matip morati da se preseli nazad na klupu.

Što se tiče Totenhema, lista povređenih je poduža. Novi menadžer "sparsa" Rajan Mejson moraće da sastavi tim bez Bentankura, Bisume, Emersona, Ljorisa i Sesenjona,  a pitanje je da li će priliku dobiti Erik Dajer i Rišarilson posle očajnog izdanja obojice protiv Mančester junajteda.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,53) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 14:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave