ODBRANA TROFEJA NA VELIKOM ISPITU: Velež bez navijača i sa minimalnom prednošću gostuje Želji u revanšu polufinala Kupa

O. M.

19. 04. 2023. u 11:23

ŽELjEZNIČAR dočekuje Velež u revanšu polufinala fudbalskog Kupa Bosne i Hercegovine.

ОДБРАНА ТРОФЕЈА НА ВЕЛИКОМ ИСПИТУ: Вележ без навијача и са минималном предношћу гостује Жељи у реваншу полуфинала Купа

EPA-EFE/FEHIM DEMIR

"Rođeni" su u prvoj utakmici u Mostaru ostvarili minimalnu pobedu rezultatom 1:0 golom Sikala u sedmom minutu. Ta utakmica imala je "predigru i treće poluvreme". Pošto je stadion Veleža u fazi rekonstrukcije, navijači Želje nisu hteli da budu smešteni u "kavezu", zbog čega su utakmicu bojkotovali. U međuvremenu je FS Bosne i Hercegovine naložio "rođenima" da gostujućim navijačima obezbede adekvatne uslove, ali bilo je već kasno pošto "manijaci" nisu došli u Mostar. 

Kao posledica svega, Željo je odlučio da zabrani Veležovim navijačima da prisustvuju revanšu, na šta je reagovala uprava Mostaraca odlukom da i njeni članovi bojkotuju ovaj meč. Najgore od svega je to što su Željo i Velež klubovi koji još iz vremena SFRJ neguju sjajne odnose, koje su nastavili i u samostalnoj BiH, tako da se postavlja pitanje šta bi bilo da je reč o neprijateljskim klubovima.

Velež, koji ovog proleća igra odlično na svim frontovima, brani pehar Kupa osvojen prošle godine u finalu protiv Sarajeva. To je prvi trofej "rođenih" u Kupu od samostalnosti BiH, dok su dva puta osvajali Kup SFRJ (1981. i 1986). Željezničar je šestostruki osvajač Kupa BiH, a poslednji put slavio je u ovom takmičenju 2018. godine.

Prošlog oktobra u okviru bosanske Premijer lige Željo je na svom terenu savlado Velež sa 2:0. Velež je treći na tabeli Premijer lige sa 41 bodom na mestu koje vodi u Ligu konferencija, dok je Željo peti sa dva boda manje.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,62)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!