INTER BI DA DOVRŠI POSAO KOJI JE ZAPOČEO PROŠLE NEDELJE: Benfika se nada čudu

V.M.

19. 04. 2023. u 16:25 >> 16:25

''NEROAZURI'' dočekuju ''orlove'' u revanšu četvrtfinala Lige šampiona.

ИНТЕР БИ ДА ДОВРШИ ПОСАО КОЈИ ЈЕ ЗАПОЧЕО ПРОШЛЕ НЕДЕЉЕ: Бенфика се нада чуду

FOTO: Tanjug/AP

Na prvoj utakmici, iako je bio autsajder, Inter je slavio sa 0:2 i ima odličnu priliku da se plasira u polufinale pred svojim navijačima. Prvi gol početkom drugog poluvremena postigao je Nikolo Barela koji je glavom centaršut Bastonija pretvorio u pogodak, a u završnici meča nakon igranja rukom Žoaa Marija, Lukaku je sa bele tačke postavio konačan rezultat.

Za razliku od Lige šampiona, Interu u prvenstvu ide veoma loše. Za vikend je doživeo novi poraz (bolja od njega bila je Monca 0:1) i to je bio peti uzastopni ligaški meč na kojem dvostruki prvak Evrope nije trijumfovao. Zbog toga su pali na peto mesto, zaostaju dva boda za četvrtoplasiranim Milanom i očekuje ih velika borba za top četiri mesto u završnici prvenstva.

Ono što Simonea Inzagija i dalje drži na klupi velikana su odlične igre u Ligi šampiona, pre njega Inter 12 godina nije bio u četvrtfinalu, a sada ima priliku da preko portugalskih predstavnika (u osmini finala izbačen Porto) dođe do polufinala.

Benfika je u najgorem mogućem trenutku ušla u krizu. Nakon što je izgubila od Porta i Intera, za vikend je doživela novi poraz. Ovoga puta bolji od nje je bio Šaves, prednost ''orlova'' u odnosu na Porto istopila se na četiri boda i očekuje se velika borba za titulu u preostalih šest kola.

Do susreta sa Interom, Benfika je bila neporažena u Ligi šampiona. Nakon sjajne grupne faze rutinski je odradila posao protiv Briža, ali izabranici Rodžera Šmita se sada nalaze pred gotovo nemogućim zadatkom. Tradicija im ne ide u korist, jer kada su ''orlovi'' sa dva ili više razlike gubili prvi meč nokaut faze, samo su jednom uspeli da preokrenu. To je bilo u četvrtfinalu 1962. protiv Nirnberga (1:3, 6:0), a te godine su stigli do svog drugog trofeja prvaka Evrope kada su u finalu bili bolji od Reala (5:3).

Ono što takođe ne ide u korist Benfiki je to da ona nikada nije pobedila Inter. Susreli su se u tri navrata, a uz dva trijumfa ''neroazura'' viđen je i remi.

U redovima domaćina neće biti Dalbera i Škrinjara, dok su gosti u Milano došli bez Baha i Drakslera.

Iako u prvom meču nije zatresla mrežu, imala je dosta šansi i verujemo da će Benfika napasti od samog starta i postići gol u prvom poluvremenu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: 1G1+ (kvota 2,38)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 12:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave