BORBA ZA PLEJ-OF: Blekburn bez domaće pobede nad Koventrijem u ovom veku!

O. M.

19. 04. 2023. u 09:14

BLEKBURN dočekuje Koventri u jednom od najzanimljivijih duela 43. kola engleskog Čempionšipa.

БОРБА ЗА ПЛЕЈ-ОФ: Блекбурн без домаће победе над Ковентријем у овом веку!

Foto: Profimedia

Reč je o ekipama koje zauzimaju šestu i sedmu poziciju na tabeli i vode veliku borbu za mesto u plej-ofu. 

Roversi su trenutno na tom mestu koje im može doneti i plasman u Premijer ligu, imaju 63 boda, jedan više od današnjeg protivnika, ali u igri za plej-ofu ostalo je još nekoliko ekipa - Preston, Sanderlend, Norič, Vest Bromič Albion, pa i Votford, svi imaju realne izglede da u naredna četiri kola preuzmu poziciju od Blekburna i Milvola koji nije mnogo odmakao na petoj poziciji.

Osim što imaju bod više od današnjeg protivnika, izabranici Jon-Dal Tomasona imaju i utakmicu manje.

Blekburn je osvojio bod u poslednjem meču u Čempionšipu, odigravši bez golova na svom "Ivud parku" protiv Hal sitija. 

Koventri je pobedio Kvins Park Rendžers na "Loftus roudu" sa 3:0. Golove za goste postigli su Viktor Gjokeres, koji je dva puta tresao mrežu "policajaca" i Gustavo Hamer. 

Prvi ovosezonski duel Koventrija i Blekburna završen je pobedom "nebeskoplavih" na njihovoj "Koventri areni" sa 1:0. Strelac jedinog pogotka bio je Džejmi Alen u 41. minutu.

Blekburn nije pobedio današnjeg rivala na "Ivud parku" od daleke 1997. godine, mada u međuvremenu i nisu odigrali mnogo utakmica na ovom stadionu, samo pet.

Zato navijače Blekburna i ne brine toliko ova statistika, više ih muči činjenica da njihovi ljubimci nemaju ligašku pobedu već mesec dana, što čini pet utakmica od kojih su tri izgubili i dve odigrali nerešeno. Istovremeno, Koventri beleži samo jedan poraz na poslednjih 13 utakmica, a bez istog je na već sedam gostovanja i za to vreme primili su samo dva gola izabranici Marka Robinsa.

Vezista Blekburna Bredli Dak zbog povrede tetive verovatno neće moći da nastupi narednih mesec dana, što znači da bi mogao da zaigra u eventualnom doigravanju, ako ga "roversi" ovakvom formom i bez njegove pomoći uopšte izbore.

Ni Koventri neće biti kompletan u ovom derbiju, pošto zbog povrede ukrštenih ligamenata neće nastupiti Kalum O'Heir, pa će društvo drugom strelcu tima Hameru u vezi praviti Džoš Ekls.

Blekburn je četvrti najuspešniji domaćin u Čempionšipu. Ekipa iz Lankašira je na "Ivud parku" osvojila skoro dve trećine svojih ovosezonskih bodova ili 41 od 63, koliko imaju na kontu. Koventri je, s druge strane, u gostima skupio 28 bodova i po tome je sedmi u ligi.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,78)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 12:24

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!