''SVECI'' MARŠIRAJU KA TITULI: Ren nemoćan da prekine strašni niz nepobedivosti domaćina na ''Parku prinčeva''

O. M.

19. 03. 2023. u 10:00

PSŽ će u nedelju na ''Parku prinčeva'' igrati protiv Rena u meču koji bi mogao da utiče na konačni ishod trke za titulu Lige 1.

СВЕЦИ МАРШИРАЈУ КА ТИТУЛИ: Рен немоћан да прекине страшни низ непобедивости домаћина на Парку принчева

FOTO: Tanjug/AP

"Sveci" su lideri i imaju deset bodova više od prvog pratioca Olimpika iz Marseja, na 11 bodova do kraja. Izabranici Kristofa Galtijea pobedili su kao gosti sa 2:1 ekipu Bresta u poslednjoj utakmici šampionata, time produživši niz pobeda na četiri.

Ren je odigrao bez golova protiv Oksera na gostovanju na ''Abe Dešan stadionu'', nakon jučerašnje pobede Lila, ''crveno-crni'' su pali na šesto mesto i danas moraju trijumfovati kako bi se vratili na mesto koje vodi u Ligu konferencija. 

Prethodni duel ovih ekipa zbio se u januaru u Renu, a pripao je domaćoj ekipi koja je golom Hamarija Traorea osvojila tri boda. Istim rezultatom, 1:0, završen je i poslednji susret na Parku prinčeva, kada je Kilijan Mbape tek u drugom minutu nadoknade doneo pobedu "svecima".

Upravo je Mbape ove godine najvažniji igrač u trci Parižana ka novoj tituli. Prvi je strelac tima i cele lige sa 19 golova.

Amin Guiri i Martin Terije su udarne igle Rena u napadu, svaki je po devet puta pogađao protivničke mreže, ali je Terije već duže povređen i neće igrati protiv "svetaca".

U 13 mečeva Lige 1 kod kuće ove sezone, PSŽ je neporažen sa 11 pobeda i dva remija. Kada se računaju i prethodne sezone, taj niz Parižana traje od aprila 2021. godine i poraza od Sent etijena, od kada su spojili 35 utakmica bez poraza kod kuće, od čega imaju 30 pobeda i samo pet remija.

Ren je ove sezone ostvario tri pobede i pet nerešenih u gostima, osvojivši nešto više od trećine mogućih bodova (14 od 39).

U poslednjih šest ligaških mečeva, PSŽ je pobedio u pet i izgubio jedan, od Monaka u gostima. Ren je za to vreme pobedio dva puta, remizirao jednu i izgubio tri utakmice. PSŽ je najefikasniji tim lige, dok je Ren peti na toj listi, ali je na svakoj od poslednjih pet utakmica današnje gosta došlo je 0-2 gola, ne računajući produžetke u revanšu osmine finala Lige Evrope protiv Šahtjora (bilo je 1:0 u regularnih 90 minuta).

Poduži je spisak igrača obe ekipe koji neće moći da nastupe. kod domaćina to su Hakimi, Markinjos, Mukiele kao i dvojica za koju je sezona završena, Nejmar koga očekuje operacija skočnog zgloba i Kimpembe.

Pored pomenutog Terijea, za Ren neće nastupiti ni njegova alternativa Žeremi Doku, kao ni defanzivac Asinjon i portugalski vezista Šeka.

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,50) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

BUGARKA SE POHVALILA SUSRETOM SA NOVAKOM ĐOKOVIĆEM: Evo šta mu je poklonila (FOTO)