SRPSKI OBRAČUN U SERIJI A: Stanković i Lazović biju bitku za opstanak

V.M.

19. 03. 2023. u 08:17

SAMPDORIJA dočekuje Veronu u duelu davljnika Serije A.

СРПСКИ ОБРАЧУН У СЕРИЈИ А: Станковић и Лазовић бију битку за опстанак

FOTO: EPA

Četa srpskog stručnjaka igra katastrofalno i sve je bliža Seriji B, Sampdorija je zacementirana za dno i zaostaje čak 12 bodova za Specijom koja je prvi tim iznad crte. U nešto boljoj situaciji je Verona koja je 18. na tabeli i ima pet poena manje od ''orlova'', ekipa igra dosta bolje od kada je Marko Zafaroni zaseo na klupu nakon Svetskog prvenstva, ali moraće dobro da se potrude ako žele da opstanu u eliti.

Domaćin je na otvaranju druge polusezone savladao Sasuolo, ali nakon toga je upao u ambis i ne zna za pobedu više od dva meseca. Na poslednjih pet utakmica odigrao je dva remija i doživeo tri poraza. Prošlog vikenda u zanimljivoj utakmici na ''Alijanc stadionu'' savladao ga je Juvetnus. ''Stara dama'' je brzo povela 2:0, ali ekipa srpskog stručnjaka je poravanala rezultat do kraja poluvremena, ipak u nastavku Rabio i Soule su doneli tri boda Juveu. 

Bivši šampion Italije je u velikom problemu i samo ga čudo može održati u Seriji A iduće sezone.

Verona je imala priliku pre dva kola da pobegne iz zone ispadanja kada je gostovala direktnom rivalu Speciji, ali meč se završio rezultatom 0:0. Nakon toga, gost je remizirao sa Moncom, a ''orlovi'' su savladali Inter i odvojili se na plus pet u odnosu na ekipu iz grada ljubavi. 

Poslednji trijumf ''žuto-plavi'' ostvarili su pre nešto više od mesec dana kada su bili bolji od Salernitane sa 1:0.

U redovima Verone nalazi se srpski reprezentativac Darko Lazović koji je u dosadašnjem toku prvenstva upisao 22 nastupa na kojima je postigao tri gola i podelio isto toliko asistencija.

Na duelu ovih timova u prvom delu sezone, momci iz grada ljubavi su slavili nakon preokreta rezultatom 2:1.

Stanković na ovom susretu neće moći da računa na Audera, Kontija, Puseta i Rinkona.

Zafaroni nema većih problema sa izostancima i jedini koji će izostati je već duže povrećeni Tomas Anri.

Sampdorija nema šta da izgubi, mora da igra napadčki i otvoreno kako bi osvojila tri boda, Verona takođe mora da traži trijumf kako bi održala korak za Specijom i zbog toga verujemo da će biti golova kao na susretu u prvoj polusezoni.

NAŠ TIP: GG (kvota 2,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)