SERGEJEV LACIO NASTAVLJA POHOD KA TROFEJU: ''Nebeskoplavi'' šokirali Napoli

V.M.

07. 03. 2023. u 15:11 >> 15:11

RIMLjANI dočekuju AZ Alkmar u prvoj utakmici osmine finala Lige konferencija.

СЕРГЕЈЕВ ЛАЦИО НАСТАВЉА ПОХОД КА ТРОФЕЈУ: Небескоплави шокирали Наполи

Foto: Profimedia

Lacio se u ovo takmičenje ''spustio'' iz Lige Evrope i po kladionicama je među glavnim favoritima za osvajanje. U šesnaestini finala je igrao sa Klužom, prvo ga je savladao u Rimu pogotkom Ćira Imobilea, dok je u Rumuniji bilo 0:0. Što se tiče AZ-a, holandski predstavnik je zauzeo prvo mesto u grupi ''E'' sa 15 poena i na taj način se direktno plasirao u osminu finala.

Domaćin je u petak napravio veliki iznenađenje i odneo sva tri boda sa stadiona ''Dijego Armando Maradona''. Jedini gol na meču postigao je urugvajski reprezentativac Matijas Vesino snažnim udarcem sa 20-ak metara. To je Laciju bio treći ligaški trijumf u nizu, pre toga su pali Salernitana i Sampdorija. ''Nebeskoplavi'' trenutno zauzimaju treću poziciju na tabeli Serije A i očekuje ih velika borba za plasman u Ligu šampiona. 

Izabranici Mauricija Sarija su bili deo jedne od zanimljivijih grupa u skorijoj istoriji Lige Evrope. Nakon šest odigranih utakmica sve četiri ekipe grupe ''F'' su imale po osam poena, a Lacio je zbog lošije gol-razlike od Midtjilanda i Fejenorda zauzeo treće mesto i tako se našao u Ligi konferencija.

AZ ima poprilično dobru sezonu. Lagano je protutnjao kroz grupu ''E'' i kao prvoplasirana ekipa zauzeo mesto u osmini finala, a što se tiče domaćeg prvenstva nalazi se u samom vrhu i zaostaje pet bodova za vodećim Fejenordom. Gost se nalazi u seriji od dve pobede, prvo je savladao Kambur sa 2:1, a pre nekoliko dana je pogotkom Karlsena bio bolji od Vitesea. 

Gost je ako ukombinujemo Erediviziju i Ligu konferencija postigao čak 62 gola na 30 utakmica i napadački je veoma raspoložen ove sezone. Najbolji strelac ekipe je dvadesetčetvorogodišnji Vangelis Pavlidis koji je postigao 17 pogodaka i podelio osam asistencija.

Rimljani nemaju probleme sa izostancima, tako da će Mauricijo Sari imati pun sastav na raspolaganju.

To nije slučaj kod AZ-a, i trener Paskal Jansen neće moći da računa na Rišidli Bazura, dok su pod upitnikom nastupi Dekera, Martinsa Indija, Vestervelrda, Denija de Vita, Beukene i Vanhojzdena.

Očekujemo jednu dobru i zanimljivu utakmicu i verujemo da će biti golova na večerašnjem susretu.

NAŠ TIP:  1P1+&2+ (kvota 1,52)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave