"OŠTRICE" SE VRAĆAJU NA POBEDNIČKU STAZU: Reding posle blamaže u Midlsborou dočekuje Šefild junajted

O. M.

07. 03. 2023. u 10:00

DRUGOPLASIRANA ekipa engleskog Čempionšipa, Šefild junajted, gostuje u Redingu u 35. kolu najjače druge lige na svetu.

ОШТРИЦЕ СЕ ВРАЋАЈУ НА ПОБЕДНИЧКУ СТАЗУ: Рединг после бламаже у Мидлсбороу дочекује Шефилд јунајтед

Foto: Profimedia

"Oštrice" su u promenjivoj formi u poslednje vreme, pa su od već viđenog povratka u Premijer ligu posle dvogodišnje pauze, došli u situaciju da im ni drugo mesto koje takođe vodi direktno u elitu, više nije sigurno. 

Naročito loše igraju u gostima gde već četiri utakmice ne znaju za pobedu, a na poslednja dva doživeli su poraze. Poslednji je došao prošle subote u Blekburnu. Svi su očekivali da će Šefild na krilima neočekivanog trijumfa nad Totenhemom u FA kupu lako savladati Roverse, ali usledio je šok u petom minutu kada je levi bek domaćih Pikering savladao golmana Foderingama i rezultat se nije menjao do kraja. Na sve to, danas "sečiva" idu na noge ekipi koja, uprkos promenjivoj igri generalno, od novembra prošle godine ne zna za poraz od kuće. 

Ali i Reding ima svojih problema. U proteklom kolu doživeli su debakl na gostovanju Midlzbrou gde su poraženi sa 5:0, a tamna senka nadvila se nad stadion "Madejski" posle najave da klubu preti oduzimanje šest bodova zbog finansijskih problema. To bi ekipu Pola Insa, iz sigurnosti sredine tabele gurnulo u borbu za opstanak u Čempionšipu sa samo pet bodova iznad zone ispadanja.

Dobra vest za Insa je što će na ovoj utakmici moći da računa na golmana Džoa Lamlija koji nije imao pravo nastupa za svoj matični klub Midlzbro. Od povrede se oporavio Lukas Žoao, a na raspolaganju će verovatno biti i Senegalas Mamadu Loum.

Na utakmicama Redinga ove sezone pada 2,68 golova, što je treći najviši prosek u Čempionšipu, posle Midlsboroa i Svonsija. Šefild je na proseku od tačno dva i po gola.

Šefild junajted je znatno uspešniji u međusobnim susretima u poslednje vreme. od deset poslednjih mečeva, sedam je pripalo Šefildu, dva Redingu, dok je jedan nerešen u FA Kupu posle produžetaka takođe pripao "sečivima".  Jesenas je bilo 4:0, golovima Mekbarnija, Bdiajea i dvostrukog strelca Ahmedhodžića. Prošle godine na oba meča slavili su gosti, Šefild u Redingu 2.1, a Reding u Šefildu 1:0.

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)