"STAMFORD BRIDŽ" SANJA PREOKRET: Čelsi osokoljen pobedom za vikend juri zaostatak iz prvog meča

V.M.

07. 03. 2023. u 11:21 >> 11:21

BORUSIJA Dortmund dolazi u London da odbrani prednost iz prvog meča osmine finala Lige šampiona u kojem je slavila pogotkom Adejemia.

СТАМФОРД БРИЏ САЊА ПРЕОКРЕТ: Челси осокољен победом за викенд јури заостатак из првог меча

FOTO: EPA

Na ''Signal iduna parku'' je viđena jedna dosta ujednačena utakmica. Čelsi je stvarao veliki broj šansi ali četa Grejama Potera se ispromašivala, pogotovo Žoao Feliks koji je i zatresao prečku. Tijago Silva je mislio da je doveo svoj tim u prednost kada je u 17. minutu postigao pogodak, ali intervencijom VAR-a utvrđeno je da je igrao rukom i gol je poništen. Kazna za promašaje došla je u 63. minutu kada je nakon kornera za ''plavce'' sevnula kontra ''milionera'' koju je u gol pretvorio Adejemi i tako osigurao prednost Borusiji pred revanš.

Čelsi je za vikend konačno prekinuo crni niz od od šest utakmica u svim takmičenjima bez pobede kada je savladao Lids sa 1:0. Gol odluke postigao je Vesli Fofana, mladi štoper je bio najskuplje pojačanje ''plavaca'' u letnjem prelaznom roku kada je došao iz Lestera za 80 miliona evra, dugo je bio povređen i sada polako ulazi u formu.

Domaćin i dalje ima veoma lošu sezone što se tiče Premijer lige u kojoj zauzima deseto mesto. U Ligi šampiona, izabranici Grejama Potera su zauzeli prvo mesto u grupi ''E'' sa 13 osvojenih poena. Čelsi je ovo takmičenje osvajao u dva navrata, 2012. i 2021. godine.

Dortmund ima sezonu iz snova, pre par dana je u derbiju savladao Lajpcig sa 2:1 i nalazi se na drugom mestu Bundeslige, ima isto bodova kao vodeći Bajern, ali i lošiju gol-razliku. Fascinantan je podatak da ''milioneri'' u drugom delu sezone imaju deset pobeda na isto toliko utakmica. Gost je u fantastičnoj formi i pun samopouzdanja dolazi na ''Stamford bridž'' da dovrši posao iz prvog meča. Borusija je jednom u svojoj istoriji podigla ''ušati'' trofej, to je bilo 1997. godine kada je u finalu bila bolja od Juventusa rezultatom 3:1.

Oba tima imaju veliki broj izostanaka.

Grejam Poter u meču koji može odlučiti njegovu sudbinu na klupi ''plavaca'' ne može da računa na Obamejanga, Badijašila, Broju, Mendija, Tijaga Silvu, Madueke i Kante, dok je pod upitnikom nastup engleskog reprezentativnog dvojca Džejms-Maunt.

Borusija u London dolazi bez Kamare, Kobela, Malena, Mukoka, Rijersona, Morej Bauze, Duranvila i jedinog strelca na ''Signal iduna parku'', Karima Adejemia.

Očekujemo sličnu utakmicu kao što je bila ona u Dortmundu, samo verujemo da će ovoga puta Čelsi iskoristiti šanse i plasirati se u narednu fazu.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 2,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!