FROZINONE KRUPNIM KORACIMA GRABI KA SERIJI A: Parma u poteri za plej-ofom

M.T.

24. 02. 2023. u 10:10

DOMAĆIN čvrsto drži vrh u drugom rangu.

ФРОЗИНОНЕ КРУПНИМ КОРАЦИМА ГРАБИ КА СЕРИЈИ А: Парма у потери за плеј-офом

Profimedia

Sve bliže i bliže je Frozinoneu plasman u Seriju A, ali daleko je još kraj sezone i tim iz centralne Italije mora da nastavi sa dobrim rezultatima i večeras od 20.30 kada na stadion ''Benito Stirpe'' stigne Parma u prvom meču 26. kola Serije B.

Frozinone ima zaista sjajnu sezonu i trenutno deluje da bi pravo čudo bilo potrebno da se dogodi da ''kanarinci'' ne budu naredne sezone deo elitnog ranga italijanskog fudbala. Ekipa trenera Fabija Grosa neporažena je već sedam kola u kojima je uspela da ostvari šest uzastopnih trijumfa i remi u prethodnom kolu na gostovanju na Siciliji protiv Palerma.

Na tabeli sve izgleda odlično za Frozinone koji se nalazi na prvom mestu sa 55 osvojenih bodova, dok najbliži pratilac Đenova ima 43 i mora da vodi računa da je ne sustignu konkurenti u trci za to drugo mesto koje obezbeđuje direktan plasman u Seriju A. Grosov tim od početka sezone nema poraz na domaćem terenu, a ima jedan od najboljih napada u ligi sa 40 golova (bolji samo napad Barija sa 41 golom) i najbolju defanzivu pošto je primio svega 14 golova.

Takvom timu probaće da se suprotstavi Parma kojoj je to pošlo za rukom u prvom delu sezone kada je pred svojim navijačima osvojila tri boda. Međutim u poslednjih pet kola Parma ima samo dve pobee uz dva poraza i jedan remi. U prethodnom kolu Parma je pred svojim navijačima poražena od Askolija i posle te utakmice se nalazi na 10. mestu tabele sa 34 boda. Tim trenera Fabija Pekija sada je van pozicija koje obezbeđuju makar četvrtfinale plej-ofa, a Modena i Piza na poslednja dva mesta koja to donose beže jedan bod.

Kadrovska situacija u Frozinoneu prilično je dobra. Trener Fabio Groso za meč protiv Parme ne može da računa na Luku Ravanelija i Karla Lulića, a Serđo Kalaj ili Pržemislav Žiminski će meč početi na klupi. Svi ostali igrači su na raspolaganju Grosu.

Slično je i u Parmi. Trener Fabio Pekija može da računa na gotovo kompletan tim pošto se vraća Enriko Delprato, a neće biti samo Adrijana Benedidžaka zbog bolesti.

Večerašnji duel ovih timova biće njihov 11. po redu, a u prethodnih deset su bili prilično izjednačeni sa rezultatima. Parma je uspešnija sa četiri trijumfa, dok Frozinone ima jedan manje, a tri utakmice su završene nerešenim rezultatom. U prvom delu sezone Parma je na ''Enio Tardiniju'' slavila sa 2:1

NAŠ TIP: UG 2+ (kvota 1,43)

TIP ZA HRABRIJE: 3+ (kvota 2,25)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba