SPARTIN ''ZAMAK'' JE ČESTO PADAO PRED UTREHTOM: Gosti čuvaju mesto u evropskom vozu

M.T.

24. 02. 2023. u 09:35

TRI boda razdvajaju današnje rivale.

СПАРТИН ЗАМАК ЈЕ ЧЕСТО ПАДАО ПРЕД УТРЕХТОМ: Гости чувају место у европском возу

Profimedia

Sparta je prošlog vikenda doživela težak poraz od Ajaksa i nema mnogo opcija pred večerašnju utakmicu protiv Utrehta u prvom meču 23. kola Eredivizije na stadionu ''Het Kastel'' od 20 časova nego da pobedom što pre zaboravi dvoboj protiv ''kopljanika''.

Međutim, ''Het Kastel'', odnosno Zamak kako glasi prevod imena stadiona Sparte, vrlo često je padao pred Utrehtom koji je umeo lako da dolazi do bodova u Roterdamu. Sparta nije uspela Utreht da savlada pred svojim navijačima u poslednjih šest mečeva, štaviše doživela je pet poraza uz samo jedan remi.

Ekipa trenera Morisa Stejina bila je u seriji od deset mečeva bez poraza, a prethodni je doživela upravo od Utrehta u oktobru. Međutim, prošlog vikenda je Sparta otišla na noge probuđenom Ajaksu i primila četiri gola, od kojih je dva postigao Dušan Tadić, a za jedan asistirao. Taj neuspeh nije bitno uticao na tabelu jer je Sparta i dalje na šestom mestu sa 37 bodova, tri više upravo od Utrehta i oba tima su na mestima sa kojih mogu da stignu do evropskih takmičenja.

Poput Sparte, ni Utreht nije uspeo da slavi u prethodnom kolu. Za razliku od tima iz Roterdama, Utreht je makar uspeo da osvoji bod i to u duelu sa PSV-om koji je završen 2:2. Bio je to zadovoljavajući ishod za navijače posle poraza u kolu pre tog kada je Vitese slavio sa 2:0. Problem za tim Mihaela Silberbauera je činjenica da je Utreht primio gol na svakoj gostujućoj utakmici od početka godine. Ukoliko uspe da sačuva mrežu netaknutom, Utreht bi mogao da se nada dobrom rezultatu u Roterdamu.

Trener Sparte Moris Stejin nema aposlutno nikakvih kadrovskih problema pošto su svi igrači zdravi i na raspolaganju za utakmicu protiv Utrehta. Koki Saito je nedavno prvi put bio starter posle oporavka od povrede i očekuje se da zadrži svoje mesto. Iako je početkom meseca napustio utakmicu zbog povrede, Mika Pinto se brzo oporavio i već protiv Ajaksa bio u timu, tako da Stejin može i na njega da računa.

Za razliku od Sparte, Utreht je u znatno težoj situaciji kada su u pitanju odsutni igrači. Bas Dost će propustiti sedmi uzastopni meč zbog povrede stopala, a u timu neće biti iz istog razloga Amina Junesa, Kalvina Ratsija, Zakarije Labajada i Đanga Varmerdama.

Sparta i Utreht uglavnom igraju prilično efikasne mečeve, a u poslednjih deset samo su tri završena sa manje od tri postignuta gola, a Sparta nema nijednu pobedu. Utreht je slavio devet puta uz jednu utakmicu završenu nerešenim rezultatom. Poslednji put je Sparta savladala Utreht još 2008. godine na svom stadionu.

NAŠ TIP: 1P1+&2+ (kvota 1,55)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,35)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)