BARSELONA BI TREBALO DA IMA LAK POSAO: Kadiz se bori za opstanak i na ''Nou kampu''

M.T.

19. 02. 2023. u 11:30

ĆAVIJEV tim juri sedmu uzastopnu pobedu u ligi.

БАРСЕЛОНА БИ ТРЕБАЛО ДА ИМА ЛАК ПОСАО: Кадиз се бори за опстанак и на Ноу кампу

FOTO: Tanjug/AP

Barselona se nalazi u sjajnoj formi i navijači počinju stidljivo da sve više spominju osvajanje titule, ali sve to treba potvrđivati iz meča u meču i upravo to će na ''Nou kampu'' večeras od 21 sat pokušati da uradi Ćavijev tim protiv Kadiza u okviru 22. kola La Lige.

Barsleona i dalje uspeva da zadrži auru nepobedivosti koja traje od kraja oktobra i poraza od Bajerna u okviru Lige šampiona, u La Ligi su Katalonci u seriji od šest uzastopnih pobeda. U prethodnom kolu tim Ćavija Ernandeza je minimalnim razultatom savladao Viljareal, da bi u četvrtak remizirao sa Mančester junajtedom u prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope. Bila je to prva nerešena utakmica za Katalonce posle osam pobeda u svim takmičenjima.

Barselona je lider španskog šampionata sa 56 bodova i svega jednim porazom do sada, ima osam bodova više u odnosu na drugoplasiranog branioca titule Real Madrid koji joj je i naneo taj poraz.

Kadiz pokušava prvi put od početka 90-tih da satavi tri sezone u elitnom rangu španskog fudbala, ali to neće biti lak posao za klub iz Andaluzije. U poslednjih pet kola Kadiz ima po dve pobede i poraza uz jedan remi, a u prethodnom kolu je uspeo da se oporavi posle neuspeha protiv Atletik Bilbao i savlada Đironu. Zahvaljujući tom trijumfu Kadiz je trenutno izvan zone ispadanja sa 22 boda, ali ne i mnogo daleko od nje pošto ima samo dva boda više od Valensije, prvog tima ispod crte.

Ćavi je najavio da bi Serhio Buskec mogao da se vrati u tim za ovaj meč posle oporavka od povrede članka zarađenog u meču sa Seviljom, ali i dalje je van tima zbog povrede Usman Dembele kojem se priključio Pedri koji se povredio protiv Mančester junajteda i očekuje ga mesec dana pauze. Na ovom meču neće biti ni Ronalda Arauha zbog žutih kartona i Ćavi bi mogao da se odluči za određene promene u timu.

Kadiz se suočava sa izostankom velikog broja igrača pošto zbog povreda u timu neće biti Hoseba Zaldua, Jona Andera Garida i Hoze Marije, dok je pod znakom pitanja učešće Viktora Čosta, Hiana Kala, Alvara Negreda i Davida Gila. Na sve to, trener Serhio Gonzales ne može da računa na Alfonsa Espinu koji će pauzirati ovaj meč zbog žutih kartona, a njega bi u timu trebalo da zameni Santijago Arzamendija i to će verovatno biti i jedina promena u redovima ''žute podmornice'' za ovaj meč.

Barselona je u prvom meču ova dva tima u gostima bila ubedljiva sa 4:0 i to joj je bila šesta pobeda na poslednjih deset mečeva protiv Kadiza koji je uspeo da ostvari dva trijumfa, a isto toliko utakmica je završeno nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 1&3+ (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju