"PEVCIMA" SU POTREBNA TRI BODA U GRADSKOM DERBIJU: ''Čekićari'' neporaženi na prethodne tri utakmice

V.M.

19. 02. 2023. u 08:40

TOTENHEM dočekuje Vest Hem u londonskom derbiju od 17:30.

ПЕВЦИМА СУ ПОТРЕБНА ТРИ БОДА У ГРАДСКОМ ДЕРБИЈУ: Чекићари непоражени на претходне три утакмице

FOTO: Tanjug/AP

Totenhem je nakon pobede protiv Sitija mislio da će ući u formu ali je doživeo šokantan poraz protiv Lestera pre sedam dana, ''Lisice'' su ga savladale rezultatom 4:1 i domaćin danas mora da osvoji tri boda kako bi ostao u trci za Ligu šampiona. Vest Hem je podigao nivo igre u poslednje vreme, prošlog vikenda je osvojio bod u još jednom gradskom derbiju protiv Čelsija, ali nalazi se u zoni ispadanja.

Izabranici Antonija Kontea su preko nedelje gostoavli Milanu u osmini finala Lige šampiona. Odigrali su veoma slabo i mogu biti zadovoljni što će u revanšu juriti samo jedan gol zaostatka. Što se tiče Premijer lige, na poslednjih pet utakmica Totenhem ima dve pobede i tri poraza. Trenutno je peti na tabeli sa 39 osvojenih poena, što je dva manje od četvrtoplasrianog Njukasla koji je juče poražen od strane Liverpula. ''Pevci'' su postigli 42 gola u dosadašnjem toku takmičenja i treći su najbolji napad Premijer lige.

Vest Hem zauzima 18. mesto na tabeli i nalazi se u borbi za opstanak. Ima samo bod manje od Bornmuta koji je prvi tim iznad crte. ''Čekićari''  su u veoma solidnoj formi i na poslednjih pet ligaških utakmica imaju pobedu, poraz i tri remija. Prošle nedelje Čelsi je poveo na ''Olimpijskom stadionu'' ali je Vest Hem poravnao rezultat preko Emersona Palmijerija, bivšeg igrača ''plavaca'', koji je svojoj ekipi doneo veoma vredan bod.

Ova dva tima su potpno ujednačena u skorijoj istoriji međusobnih duela. Na poslednjih pet utakmica viđene su po dve pobede na obe strane uz remi koji su odigrali krajem avgusta u petom kolu, 1:1.

Domaćin će biti bez Ljorisa, Sesenjona, Bisume i Bentankura koji je doživeo tešku poverdu i odsustvovaće skoro šest meseci sa terena.

Mojes u komšiluku neće moći da računa na Paketu, Kornea i Zumu, dok su pod upitnikom nastupi Skamake, Areole i Kresvela.

Očekujemo da Konte dobro pripremi izabranike za jako bitan meč i verujemo da će Totenhem osvojiti sva tri boda i nastaviti pohod ka Ligi šampiona iduće sezone.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,87)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024