''ORLOVI'' SA SICILIJE VISOKO LETE: Mogu li ''grifoni'' da iz prizemlje?

V.M.

10. 02. 2023. u 09:55

ĐENOVA dočekuje Palermo na ''Stadionu Luiđi Feraris'' na otvaranju 24. kola Serije B.

ОРЛОВИ СА СИЦИЛИЈЕ ВИСОКО ЛЕТЕ: Могу ли грифони да из приземље?

Foto Profimedia

Domaćin je serijom sjajnih rezultata početkom druge polusezone uspeo da se popne na drugo mesto, četa Alberta Đilardina je u poslednja dva kola doživela poraz uz odigran remi i pokušaće na domaćem terenu da se vrati na pobedničke staze. Palermo je dao gas i ne staje, ekipa sa Sicilije je vezala tri ligaške pobede i sa velikim samopouzdanjem dolazi u Đenovu.

''Grifoni'' igraju jako tvrd fudbal ove sezone što i govori njihova gol-razlika 24:17, ekipi nije išlo sjajno dok je početkom decembra nije preuzeo bivši svetski prvak, Alberto Đilardino koji radi fantastičan posao. Đenova je prošle sezone ispala iz Serije A nakon dugo godina igranja u eliti i ima odličnu priliku da se ekspresno vrati u nju. Prošle nedelje Parma ju je savladala sa 2:0. Domaćin je drugi na tabeli sa 40 osvojenih bodova, što je poen više od trećeplasirane Ređine.

Palermo je ozbiljno podigao formu, u seriji je od tri vezane pobede, a nije izgubio na proteklih devet utakmica! Poslednja žrtva bila mu je Ređina koju je prošlog vikenda porazio sa 2:1. Sada je šesti na tabeli sa 34 osvojena boda, nalazi se na mestu koje garantuje plej-of za Seriju A i ekipa sa Sicilije ima odličnu šansu da se bori za plasaman u elitu iduće sezone. Velike zasluge idu Eugeniju Koriniju koji je uspeo da napravi pobedničku formulu, pronašao je svakom igraču ulogu koja mu paše i njegovi izabranici igraju zaista dobro.

Na prvom susretu ovih timova u tekućoj sezoni Palermo je bio bolji rezultatom 1:0 na ''Stadionu Renco Barbera''. Gol odluke postigao je sjajni Mateo Brunori koji sa 13 pogodaka u dosadašnjem toku takmičenja deli prvo mesto na listi strelaca Serije B sa Marokancem Čedirom iz Barija.

Očekujemo jednu jako dobru utakmicu između dva bivša prvoligaša, Đenova igra na malo golova generalno kroz čitavu sezonu, a i ako uzmemo u obzir da je na prvom međusobnom duelu ove sezone pao samo jedan gol predlažemo igru sa malo pogodaka.

NAŠ TIP: |0-1&||0-3 (kvota 1,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024