NOVA GODINA I NOVA, MNOGO BOLJA NICA: Na rivijeri nema sreće za Ažaksio

M.T.

10. 02. 2023. u 14:08 >> 14:08

DOMAĆIN je u seriji od pet mečeva bez poraza.

НОВА ГОДИНА И НОВА, МНОГО БОЉА НИЦА: На ривијери нема среће за Ажаксио

FOTO: Tanjug/AP

Nova godina donela je dva poraza Nici i očigledno neophodnu promenu trenera posle čega je za tim sa Rivijere sve krenulo kako treba, a to će verovatno na svojoj koži večeras od 21 sat na stadionu ''Alijanc Rivijera'' osetiti Ažaksio koji se grčevito bori za opstanak.

Poraz od Rena, a zatim i senzacionalan poraz od niželigaša Le Puj en Velaja u Kupu Francuske bili su jasan znak da više ne ide i Nica se rastala sa Lusijen Favrom, a na njegovo mesto je doveden Didije Digard i sve je za klub sa Rivijere krenulo mnogo bolje.

Nica je bez poraza u poslednjih pet kola Lige 1, a ostvarila je tri uzastopne pobede, poslednju protiv favorzovanog Marselja. Zahvaljujući seriji dobrih rezultata Nica je trenutno na osmoj poziciji sa 34 osvojena boda, šest manje od Rena koji je na šestom mestu, poslednjem sa kojeg se ostvaruje plasman u evropsko takmičenje, tako da je Digardov ponovo u igri za izlazak u Evropu.

Ažaksio je sušta suprotnost Nici, pošto klub sa Korzike ima samo dve pobede u osam odigranih utakmica u svim takmičenjima od početka godine i čak šest poraza. U Ligi 1 Ažaksio je ostvario samo jednu pobedu u poslednjih pet kola i to protiv poslednjeplasiranog tima lige Anžea.

Zbog toga i ne čudi što se ekipa trenera Olivijea Pantalonija nalazi u borbi za opstanak, na 18. mestu sa 18 osvojenih poena, a toliko ima i jednu poziciju bolje plasirani Strazbur koji je takođe u opasnoj zoni. Troa koja je prva iznad crte ima bod više od Ažaksioa.

Za Nicu na ovom meču neće igrati Nikolas Pepe, Jusef Atal i Marćin Bulka zbog povreda, ali se očekuje da u timu bude Terem Mofi koji je debitovao kao starter u meču protiv Marselja i igru morao da napusti u 73. minutu posle dobijenog udarca. Ipak, ne očekuje se da Didije Digard promeni dobitni recept koji donosi rezultate od starta nove godine.

U timu sa Korzike neće biti Ismaela Dijala koji mora da odradi suspenziju zbog direktnog crvenog kartona, a jedan meč suspenzije će protiv Nice odraditi Vinsent Marketi koji je sakupio pet žutih kartona. Pored toga, zbog povreda u ekipi Ažaksioa neće biti Tomasa Manjanija, Jana Tuzgara, Jusufa Konea i Matjea Kotadera.

U prethodnih deset mečeva ovih timova, koji su se razvukli na period od 18 godina pošto je Ažaksio često bio van Lige 1, Nica ima potpunu dominaciju pošto je ostvarila sedam pobeda, dok je tim sa Korzike slavio samo jednom i bez trijumfa je već četiri meča. Dve utakmice ovih timova su završene nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)