VLAHOVIĆA I DALJE NEMA ALI JUVE JE U SERIJI: Udineze zaboravio kako izgleda trijumf

M.T.

07. 01. 2023. u 10:24

''Stara dama'' ima sedam pobeda u nizu u Seriji A.

ВЛАХОВИЋА И ДАЉЕ НЕМА АЛИ ЈУВЕ ЈЕ У СЕРИЈИ: Удинезе заборавио како изгледа тријумф

Foto: Profimedia

Juventus je ponovo u igri za titulu, iako je to delovalo malo verovatno u oktobru, ali će ''stara dama'' morati da savlada danas od 18 časova na ''Alijanc'' stadionu Udineze u 17. kolu italijanskog šampionata kako bi i dalje držala korak za vodećim timovima.

Malo je toga funkcionisalo u prvim mesecima nove sezone za Juventus. Tim iz Torina je lako gubio bodove u Seriji A, a u Ligi šampiona doživljavao praktično poraz za porazom i ostao bez plasmana u osminu finala. Sve se promenilo posle poraza od Milana početkom oktobra. Od tada je Juventus vezao sedam mečeva u Seriji A u kojima je redom ostvario pobede.

U najgorem trenutku je usledila pauza zbog Mundijala u Kataru, ali ekipa Masimilijana Alegrija se nije opustila. U prvom meču kada je sezona nastavljena savladan je Kremoneze sa 1:0, a izgledalo je da će meč biti završen bez golova, ali je Arkadijuš Milik u sudijskoj nadoknadi doneo sva tri boda ''staroj dami''. Juventus je sada na trećem mestu sa 34 osvojena boda, jednim više od Intera na četvrtom mestu, a dva manje od drugoplisaranog Milana, dok Napoli na vrhu beži sedam bodova.

Za razliku od Juventusa, Udineze je zaboravio kada je poslednji put pobedio u Seriji A. Tim iz Udina je vezao osam mečeva bez pobede, a poslednji put je trijumfovao početkom oktobra protiv Verone. Međutim, od tada je na osam mečeva šest puta remizirao i doživeo dva poraza. Ni povratak sa pauze nije doneo promenu za tim Andree Sotila pošto je Udineze sa Empolijem odigrao nerešeno pred svojim navijačima i trenutno je na osmom mestu sa 25 osvojenih bodova i još uvek ima dovoljno vremena da se domogne pozicija koje vode u Evropu pošto su Lacio i Roma na petom i šestom mestu udaljeni pet bodova.

Juventus je u odličnoj seriji rezultata, ali i dalje ''stara dama'' muku muči sa povređenim igračima. Kao i protiv Kremonezea, meč sa Udinezeom će propustiti Dušan Vlahović, Leonardo Bonući, Huan Kvadrado, Pol Pogba, Marli Ake i Matija De Šiljo. Masimilijano Alegri se nada da bi Anhel Di Marija mogao da bude u konkurenciji za tim. Što se tiče Udieneza, nema Adama Masine zbog povrede, a još uvek je neizvesno igranje Đerarda Delofeua.

U poslednjih deset međusobnih mečeva ova dva tima, Udineze je uspeo da ostvari samo jedan trijumf pre dve godine. Juventus je slavio osam puta uz jedan nerešen meč. Poslednji put je Udineze slavio u Torinu 2015. godine.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)