SRPSKA ČETA NAPADA POLJULJANI SASUOLO: Viola se sa tri boda penje u gornji deo tabele

V.M.

07. 01. 2023. u 11:50 >> 11:50

FIORENTINA dočekuje ''neroverde'' u utakmici 17. kola Serije A.

СРПСКА ЧЕТА НАПАДА ПОЉУЉАНИ САСУОЛО: Виола се са три бода пење у горњи део табеле

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin je bio u sjajnom ritmu pre pauze za Svetsko prventvo u Kataru, a na povratku Serije A ispustio je tri boda protiv Monce i sada se nada da pobedom može da nastavi svoj pohod ka gornjem delu tabele. Sasuolo igra promenljivo ove sezone i nalazi se u veoma lošoj formi pred ovaj susret.

Fiorentina je trenutno deseta na tabeli sa 20 osvojenih bodova. Sredinom nedelje ispustila je pobedu protiv Monce. Povela je golom Kabrala i kontrolisala igru, ali je Karlo Augusto poravnao rezultat i doneo vredan bod svojoj ekipi. U proteklih pet kola Viola je upisala tri trijumfa, poraz i već spomenuti remi. Izabranici Vinćenca Italijane su bili veoma zauzeti za vreme prvenstva u Kataru, odigrali su čak šest prijateljskih utakmica u kojima su ostvarili pet pobeda uz nerešen ishod u susretu sa Monakom. Klub iz Firence igra solidno kod kuće, na osam utakmica na ''Artemijo Frankiju'' osvojio je 13 poena. Domaćin je mala srpska kolonija i u njegovim redovima nalaze se srpski reprezentativci Milenković i Jović, a uz njih je tu i mladi Aleksa Terzić.

Sa druge strane Sasuolo igra slabo u poslednje vreme i zauzima 16. mesto na tabeli. Ne zna za pobedu u prethodnih pet utakmica u kojima je odigrao remi i doživeo čak četiri poraza. Jedan od njih bio je na povratku Serije A pre nekoliko dana protiv Sampdorije. Izabranici Dejana Stankovića su poveli u prvom poluvremenu sa dva gola razlike, a Berardi je sa bele tačke samo ublažio poraz u nastavku. ''Neroverdi'' su na osam gostovanja ove sezone osvojili slabašnih pet bodova i postigli su samo četiri gola van svog stadiona. Gost ima kvalitetnu ekipu sa igračima poput Berardija, Pinamontija i Fratezija ali pruža slabe partije i pitanje je koliko će uprava kluba držati Alesandra Dionizija na klupi.

Zanimljivo je da u prethodnih pet međusobnih susreta nije viđena nijedna pobeda Fiorentine, tri puta je slavio Sasuolo, dok su odigrana i dva remija.

Viola će biti bez Sotila i Gonzaleza na ovom susretu, a upitan je i nastup Luke Jovića.

Dionizi ne može da računa na Muldura, dok je pod znakom pitanja Lopez.

Očekujemo dobru, otvorenu utakmicu u kojoj smatramo da će biti golova.

NAŠ TIP: I 1-3&II 1-3 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!