MOŽE LI NJUKASL DO TROFEJA? Prva prepreka ne bi trebala da predstavlja problem

V.M.

07. 01. 2023. u 08:51

ŠEFILD venzdej dočekuje Njukaslu u okviru trećeg kola FA kupa.

МОЖЕ ЛИ ЊУКАСЛ ДО ТРОФЕЈА? Прва препрека не би требала да представља проблем

FOTO:EPA

Njukasl igra fenomenalno ove sezone, jedna je od najboljih ekipa u Engleskoj i ako bi imao sreće na žrebu mogao bi daleko da dogura u FA kupu, možda i da ga osvoji. Šefild sa druge strane je trenutno u trećoj ligi i nalazi se u borbi za direktan plasman u Čempionšip. Oba tima počinju takmičenje od ove faze.

Šefild pruža odlične partije, drugi je na tabeli Lige jedan i deluje da može da se vrati u Čempionšip. U prethodnih pet kola odigrao je dva remija i ostvario tri uzastopne pobede. Pre nekoliko dana domaćin je rutinski savladao Kembridž junajted sa 5:0 na svom terenu. Popularne ''sove'' su osvajale ovo takmičenje u tri navrata, poslednji put davne 1935. godine.

''Svrake'' su pokazale zavidne igre u dosadašnjem toku sezone, preko nedelje su uspele da odole na gostovanju prvoplasiranom Arsenalu i osvoje vredan bod. Njukasl je trenutno treći na tabeli i bori se za plasman u Ligu šampiona, a ako dođe do pada u igri ''tobdžija'', možda i za titulu. Gost je doživeo samo jedan poraz čitave sezone i to u sudijskoj nadoknadi kada ga je Liverpul savladao sa 2:1. Njuka je osvajala FA kup u pet navrata i čak sedam puta je gubila u finalu.

Ova dva tima su se poslednji put susrela u sezoni 2016/2017 kada su nastuapli u Čempionšipu. Šefild venzdej je slavio u obe utakmice, kod kuće 2:1 i u gostima 0:1

Domaćin će na ovom meču biti bez Barija Banana koji je propustio i susret protiv Kembridža zbog povrede.

Njukasl nema nekih bitnijih izostanaka izvan duže povređenog Isaka ali veruje se da će Edi Hau promešati karte i dati priliku igračima koji su manje igrali do sada.

Očekujemo da Njukasl rutinski odradi posao i plasira se u sledeću fazu takmičenja.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,51)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)