ANTVERPENU JE VREME ZA POBEDU: Vesterlo i dalje gaji nadu da može do plej-ofa

M.T.

27. 12. 2022. u 12:29

GOSTI su četiri kola bez trijumfa

АНТВЕРПЕНУ ЈЕ ВРЕМЕ ЗА ПОБЕДУ: Вестерло и даље гаји наду да може до плеј-офа

Foto Profimedia

Beligijski šampionat nastavljen je juče, a večeras je na programu utakmica između Vesterloa i Antverpena od 20 časova na stadionu ''Het Kuipje'' u okviru 18. kola Župiler Pro lige.

Pauzu zbog Mundijala u Kataru Vesterlo je dočekao u boljoj formi nego do tog trenutka, pošto je uspeo da remizira sa Rojal Unionom i ubedljivo savlada Ostende. Prethodno je Vesterlo pretrpeo dva poraza uz jednu pobedu, ali su poslednja kola pre pauzu davala navijačima razlog za optimizam.

Međutim, prijateljski mečevi tokom pauze su taj optimizam kod navijača verovatno u potpunosti ''ubili'' pošto je Vesterlo na tri odigrane utakmice doživeo isto toliko poraza. Ekipa trenera Jonasa de Reka izgubila je duele protiv Bašakšehira, Bešiktaša, da bi u poslednjem bila poražena od Sint Trojdena. Trenutno je Vesterlo sedmi na tabeli sa 26 osvojenih bodova, a od četvrte pozicije, poslednje koja vodi u plej-of za titulu udaljen je trenutno osam bodova uz utakmicu manje.

Antverpen je bio daleko od dobre forme pre nego što je prvenstvo prekinuto zbog najveće svetske fudbalske smotre. Ekipa Marka van Bomela bila je u seriji od četiri kola bez pobede tokom koje je doživela po dva poraza i remija u nizu protiv Anderlehta i Klub Briža. Sa samo dva boda od potencijalnih 12 iz četiri utakmice, nije čudno što je Antverpen pao sa drugog mesta na treće i trenutno ima 35 bodova i sada gleda u leđa Rojal Unionu koji ima četiri boda više, ali i utakmicu više.

Tokom prinudne pauze Antverpen nije odigrao nijednu prijateljsku utakmicu, ali je imao jedan meč u Kupu Belgije gde je u osmini finala bio veoma ubedljiv protiv Standard Liježa kojeg je savladao sa 4:0.

Za Jonasa de Reka kadrovska situacija uopšte nije loša, pošto će izostati već duže vreme povređeni napadač Erdon Daci, dok je pod znakom pitanja takođe zbog povrede Jan Bernat. Na drugoj strani, trener Antverpena Mark van Bomel ima nešto više glavobolja pošto zbog povreda ne može da računa na Bjorna Engelsa, Farisa Haruna i Kođi Mijošija.

Vesterlo je uspešniji od Antverpena u poslednjih deset mečeva ovih ekipa, pošto je uspeo da ostvari četiri pobede, dok je Antverpen upisao trijumf manje, a tri utakmice su završene nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: X2 (kvota 1,46)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)