PRILIKA DA SE VRATI PRVO MESTO BAR NA DVA DANA: Fenerbahče favorit protiv Hatajspora

M.T.

27. 12. 2022. u 10:13

Domaćin poražen u prethodnom kolu.

ПРИЛИКА ДА СЕ ВРАТИ ПРВО МЕСТО БАР НА ДВА ДАНА: Фенербахче фаворит против Хатајспора

Foto: Profimedia

U poslednjem meču 16. kola turske Superlige u 2022. godini fudbaleri Fenerbahčea dočekaće danas od 18 časova Hatajspor na stadionu ''Šukru Saračoglu'' uz šansu da pobedom makar na dva dana ponovo budu na prvoj poziciji u šampionatu.

Ekipa Fenerbahčea bila je u seriji pobeda u Superligi Turske i držala prvu pozciju, ali je vezala dva poraza, istini za volju, sa mesec dana razmaka zbog pauze za Mundijal u Kataru. Fenerbahče je na pauzu otišao porazom od Grensuspora pred svojim navijačima, da bi u prvom kolu posle nastavka šampionata izgubio od Trabzona sa 2:0, najviše zahvaljujući činjenici da je od 57. minuta igrao sa igračem manje što je domaćin znao da iskoristi.

Ova dva poraza u nizu koštala su ekipu koju sa klupe predvodi Žorž Žesus prvog mesta na tabeli. Fenerbahče je trenutno drugi sa 29 osvojeni bodova i gleda u leđa velikom rivalu Galatasaraju koji ima bod više. Fenerbahče na svojoj strani u ovom meču ima i domaći teren na kojem ove sezone još uvek nije izgubio takmičarsku utamicu, a tu je i najefikasniji napad lige sa 36 postignutih golova, od kojih trećina otpada na Enera Valensiju, najboljeg strelca lige sa 13 pogodaka.

Dok Fenerbahče lako stiže do golova, to se ne može reći sa njegovog protivnika Hatajspor. Tim iz najjužnije turske provincije postigao je do sada u sezoni svega 13 golova, što je drugi najgori napad u ligi. Ovo je Hataju treća sezona u Superligi i čini se da će biti i najteža.

Tim koji sa klupe predvodi nekadašnji golman Fenera Volkan Demirel u poslednja tri kola je neporažen, pošto je dva puta remizirao uz jednu pobedu, a u prethodnom kolu je odigrao nerešeno sa Girensunsporom. Hataj se trenutno nalazi na 14. poziciji u ligi sa 15 osvojenih bodova, samo bod daleko od Sivaspora koj je prvi tim ispod crte u šampionatu.

Trener Fenerbahčea Žorž Žesus ima određenih problema po pitanju povređenih igrača koji neće moći da igraju na ovom meču. Ezgjan Alioski se neće oporaviti do sredine januara, a meč protiv Hatajspora će preskočiti Arda Guler, Luan Perez i Nazim Sangare.

Ekipi će za ovaj meč faliti i Migel Krespo koji mora sa pauzira pošto je dobio crveni karton u meču protiv Trabzona. Hatajasport za razliku od Fenerbahčea može da igra na ovom meču u najjačem sastavu pošto nema povređeni ni kažnjenih igrača.

Pošto je Hatajspor tek treću sezonu u Superligi ne čudi što su odigrali do sada samo četiri meča protiv Fenerbahčea. Osim u prvom kada je Hatajspor uspeo da izvuče bod, na preostala tri meča je Fenerbahče upisao pobede.

NAŠ TIP: 1&D2+ (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)