BAŠAKŠEHIR SE POBEDOM IZJEDNAČAVA SA LIDEROM: Antalija se razigrala u poslednje vreme

V.M.

27. 12. 2022. u 11:01

ZANIMLjIVA utakmica u okviru 16. kola turske Superlige počinje od 15 časova.

БАШАКШЕХИР СЕ ПОБЕДОМ ИЗЈЕДНАЧАВА СА ЛИДЕРОМ: Анталија се разиграла у последње време

Profimedia

Domaćin zaostaje tri boda za Galatom koja je prva na tabeli i pobedom na ovom duelu bi se izjednačio sa njom po broju bodova. Gost je loše započeo sezonu, ali je dobrim igrama pre pauze za Svetsko prvenstvo pobegao iz zone ispadanja.

Bašakšehir igra veoma dobro ove sezone i nalazi se na četvrtoj poziciji na tabeli sa 27 osvojenih bodova. U prošlom kolu savladao je Umranijespor na gostovanju sa 3:1, a pre toga je pobedio protiv Goztepea u kupu rezultatom 3:1, tako da je veoma dobro započeo ovaj period posle Svetskog prvenstva. Domaćin je za vreme takmičenja u Kataru odigrao tri prijateljske utakmice u kojima je upisao dva remija i trijumf.

''Narandžasto-plavi'' igraju veoma dobro na svom terenu, na osam utakmica kod kuće osvojili su 16 bodova. Tim iz prestonice uspešno nastupa u Evropi. Zauzeo je prvo mesto u grupi ''A'' Lige konferencija i tako se direktno plasirao u osminu finala. U ekipi se nalazi bivši veliki talenat srpskog fudbala, Danijel Aleksić, koji pruža veoma dobre partije ove sezone i bitan je šraf u ekipi Emrea Belozoglua.

Antalija je veoma slabo započela sezonu i bila je u zoni ispadanja, ali pre pauze je iznenađujuće vezala tri pobede i tako pobegla sa dna. Nakon Svetskog prvenstva odigrala je dve utakmice. Prvo je savladala Manisu u kupu sa 1:0, a nakon toga usledio je poraz od Ankaragučua u prvenstvu, 0:2. Na klupi ''škorpiona'' se nalazi bivši turski fudbaler Nuri Šahin koji je za vreme svoje karijere nastupao za velikane poput Real Madrida, Liverpula i Borusije iz Dortmunda.

Što se tiče međusobnih duela u prethodnih pet susreta u zvaničnim takmičenjima između ovih ekipa viđene su tri pobede Bašakšehira uz remi i trijumf Antalije.

Domaćin će biti bez Mesuta Ozila koji je ove sezone upisao samo jedan nastup u Superligi, dok će gosti biti bez Ndaoa i Nakadžime.

Očekujemo da Bašakšehir nastavi sa sjajnim igrama i da upiše nova tri boda sa kojima bi se dodatno približio samom vrhu tabele.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,98)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri