GUDELJEV "PROJEKTIL" PODIGAO SEVILJU: Gatuzovi puleni u dobroj formi stižu u Andaluziju

M.T.

18. 10. 2022. u 15:01 >> 15:01

GOSTI su u seriji od četiri meča bez poraza.

ГУДЕЉЕВ ПРОЈЕКТИЛ ПОДИГАО СЕВИЉУ: Гатузови пулени у доброј форми стижу у Андалузију

Foto Profimedia

Sevilja je uspela da pokaže najzad znake života povratkom Horhea Sampaolija na klupu i večeras će od 19 časova u okviru 10. kola španskog šampionata dočekati na stadionu ''Ramon Sančez Pizhuan'' ekipu Valensije koja je u seriji od četiri meča bez poraza.

Izgubljen meč protiv Borusije iz Dortmunda u okviru Lige šampiona bio je kap koja je prelila čašu i Sevilja je odmah smenila Đulena Loptegija, a na klupu vratila Horhea Sampaolija. Promena se odmah primetila pošto je Sevilja prvo remizirala sa Atletik Bilbaom u La Ligi, a zatim i sa Borusijom iz Dortmunda u Ligi šampiona, dok je prethodnog vikenda ostvarena i pobeda protiv Majorke pravim projektilom reprezentativca Srbije Nemanje Gudelja.

Andalužani u poslednjih pet kola imaju samo jedan poraz uz po dve pobede i remija i sada su na 14. mestu španskog šampionata sa devet osvojenih bodova, samo dva više od zone ispadanja koja i te kako i dalje predstavlja ozbiljnu opasnost za Sevilju.

Valensija je takođe podigla formu u poslednje vreme pošto tim trenera Đenara Gatuza ne zna za poraz u prethodna četiri kola. ''Slepi miševi'' su međutim propustili priliku u prethodnom kolu da osvoje sva tri boda pošto su protiv fenjeraša Elčea odigrali samo nerešeno 2:2. Sada je Valensija na osmom mestu na tabeli La Lige sa 14 osvojenih bodova, ali je čeka teško gostovanje protiv Sevilje.

Andalužani ni na ovom meču nemaju na raspolaganju Karima Rekika i Hesusa Manuela Koronu, dok je pod znakom pitanja učešće Fernanda na ovoj utakmici. Đenaro Gatuzo neće moći da u tim uvrsti Samua Kastiljeha i Haumea Domeneka zbog povreda, a verovatno neće biti u timu ni Edinsona Kavanija koji je morao da bude zamenjen na poluvremenu utakmice protiv Elčea u kojoj je bio dvostruki strelac. Ipak, Gatuzo ponovo ima u konkurenciji Markosa Andrea i Muktar Diakabija koji su odradili suspenzije upravo protiv Elčea.

Sevilja je nešto uspešnija u poslednjih 10 međusobnih susreta protiv Valensije pošto je četiri puta uspela da savlada ''slepe miševe'', dok je tim sa Mestalje ostvario tri pobede, a tri utakmice su završene nerešenim rezultatom. Valensija je poslednji put u gostima savladala Sevilju u martu 2019. godine, a to je ujedno i poslednji trijumf koji su ''slepi miševi'' ostvarili protiv Andalužana.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,83)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)