LAJPCIG MOŽE I MORA BOLJE: Odmorni Menhengladbah dočekuje "crvene bikove"

Novosti online

17. 09. 2022. u 10:19

UTAKMICA sedmog kola nemačke Bundeslige.

ЛАЈПЦИГ МОЖЕ И МОРА БОЉЕ: Одморни Менхенгладбах дочекује црвене бикове

Foto: Profimedia

Fudbaleri Borusije iz Menhengladbaha dočekaće posrnuli Lajpcig u meču sedmog kola Bundeslige. Domaćin prethodne sezone nije izborio plasman na evro-scenu, te je usresređen samo na prvenstvo. "Ždrepci" se posle remija sa Frajburgom nalaze na osmoj poziciji sa samo jednim bodom više od večerašnjeg rivala koji je poražen od Real Madrida u Ligi šampiona rezultatom 2:0.

Kraj Frajburgove mini serije od četiri trijumfa režirali je Borusija. Menhengladbah je ipak ostao na jednoj jedinoj pobedi u poslednjih mesec dana, međutim bodom osvojenim podno Švarcvalda Danijel Farke i njegovi momci moraju da budu zadovoljni.

Moglo je da prevagne i na jednu i na drugu stranu. Ne bi bilo ne zasluženo, jer šansi je zaista bilo na pretek. Gosti su iz daleko većeg poseda uspeli da, posebno u prvom delu, priprete veoma opasno u više navrata; Markus Tiram se ponovo isticao, ali na žalost navijača - promašajima.

Gladbah sa Farkeom na klupi teško gubi, ali mnogo teško i postiže golove. To se videlo i danas. Zbog povrede u sastavu nije bilo Alesana Plee, što je dodatno otežalo posao.

Lajpcig je značajno podigao nivo igre u odnosu na prvo kolo u elitnom takmičenju i onaj debakl od Šahtjora (1:4), savladan je Dortmund sa ubedljivih 3:0, međutim to je bilo dovoljno samo za častan poraz u Madridu - 2:0.

Nije Real blistao večeras. Štaviše, mučio se dobrih 80 minuta za šta je sigurno zaslužan i rival, koji sa Markom Rozeom na klupi izgleda mnogo bolje nego na startu sezone pod Domenikom Tedeskom. Daleko su Saksonci i dalje od tačke ispoljavanja svog punog potencijala, međutim da su na dobrom putu nema dileme.

Na kraju je ipak preovladao individualni kvalitet i ta rutina pobeđivanja koja nikoga ne krasi kao najtrofejniji klub na svetu. Vinisijus Žunior bio je zauzdan punih 80 minuta, da bi se onda samo na tren otrgao iz zagrljaja svojih čuvara, promešao na desnoj strani Benija Henrihsa i poslao ključni pas za Fedea Valverdea. A Urugvajac u maniru najvećih asova - mekani prijem, zalamanje i levom u kontra ugao. Nije bilo spasa za Gulačija.

Pokušali su gosti da uzvrate, ali nisu imali snage. Najveći broj njihovih šuteva večeras je bio izblokiran. Uvek kao da je nešto malo falilo da se Kurtoa opasno ugrozi.

Konačan rezultat postavio je Marko Asensio nakon ubacivanja Tonija Krosa iz ugla...

Prošle sezone obe ekipe su upisale trijumf u međusobnim duelima. Lajpcig je slavio sa 4:1, dok se Menhengladbah revanširao pobedom od 3:1.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BILBAO JURI LIGU ŠAMPIONA: Na San Mamesu su padale mnogo jače ekipe od fenjeraša sa juga Španije