PREMIJERLIGAŠI PONOVO NA TERENU: "Vukovi" imaju novog vođu čopora, da li je to dovoljno za Mančester siti?

Novosti online

17. 09. 2022. u 11:09 >> 11:09

VULVERHEMPTON u nastavak sezone ulazi jači za temperamentnog napadača.

ПРЕМИЈЕРЛИГАШИ ПОНОВО НА ТЕРЕНУ: Вукови имају новог вођу чопора, да ли је то довољно за Манчестер сити?

Foto: Profimedia

Ekipa Vulverhemptona dočekaće Mančester siti na svom "Molinjuu" u prvom meču osmog kola Premijer lige. Zbog smrti kraljice Elizabete minulog vikenda nije bilo fudbala na Ostrvu, međutim, popularni "građani" su svoj meč Lige šampiona odigrali u regularnom terminu i savladali Borusiju iz Dortmunda sa 2:1.

Za razliku od prvog favoriza za osvajanje titule, "vukovi" su imali nekoliko dana duže za odmor i pripremu današnje utakmice. Puleni Bruna Laža su poslednji put na teren istrčali 3. septembra i tada su pobedili Sautempton sa 1:0 golom Danijela Podensa.

Vulverhempton je rešio gorući problem - doveo je špica da odmeni teško povređenog Sašu Kalajdžića! Kako je prethodnih dana bilo najavljivano, u pitanju je brazilski veteran sa španskim pasošem, Dijego Kosta (33). On je stavio paraf na ugovor do kraja juna 2023. godine.

Bivši španski reprezentativac je slobodan igrač otkako je zimus raskinuo ugovor sa Atletiko Mineirom u domovini. Za šampiona Brazila je odigrao 19 mečeva i postigao pet golova. Nije bio loš, ali ni na nivou očekivanja, a imao je skup ugovor i brazilski klub je procenio da je rastanak najbolja opcija. Od tada se Dijego Kosta dovodio u vezu sa brojnim klubovima poput Salernitane, Penjarola, Rajo Valjekana, da bi na kraju završio u Premijer ligi.

Podsetimo, skupoceno letošnje pojačanje Vulvsa Saša Kalajdžić (18.000.000 evra) na debiju je pokidao ligamente kolena i čeka ga višemesečna pauza, pa će Kosta pojačati konkurenciju u navali gde Bruno Laž ima samo još Raula Himeneza i Hičan Hvanga.

Iskusni golgeter već igrao u Premijer ligi u periodu od 2014. do 2018. godine, kada je u dresu Čelsija postigao 59 golova.

"Etihad" odavno nije video bezidejniji Mančester siti kao prethodne srede. Čupali su domaći navijači kosu jer je Borusija iz Dortmunda do 80. minuta imala minimalnu prednost i nadala se neočekivanom skalpu. "Građani" isto toliko vremena nisu imali udarac u okvir gola, a onda... Surova demonstracija napadačke moći. Projektil Džona Stounsa bacio je "milionere" u konopce, a četiri minuta kasnije plavi deo Mančestera video je Žoaa Kansela i Erlinga Halanda kako u stilu Luke Modrića i Zlatana Ibrahimovića kreiraju preokret - 2:1.

Mančester siti nalazi se na drugoj poziciji i eventualnim trijumfov preuzeo bi prvo mesto od Arsenala, Vulvsi su 15. sa šest bodova.

Prethodne sezone "građani" su savladali "vukove" u oba međusobna duela - kao gosti sa 5:1 i kod kuće minimalnim rezultatom.

NAŠ TIP: 2&2-5 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina