ŠAMPION PROTIV ŠAMPIONA: Zvezda u Turskoj nakon 33 godine!

V.D.

15. 09. 2022. u 10:42 >> 11:51

VEČERAS od 18.45 na stadionu "Senol Guneš" u okviru drugog kola Lige Evrope sastaće se Trabzon i Crvena zvezda

ШАМПИОН ПРОТИВ ШАМПИОНА: Звезда у Турској након 33 године!

FOTO: M. Vukadinović

U prvom kolu Lige Evrope srpski šampion je poražen od Monaka na stadionu "Rajko Mitić" minimalnim rezultatom i to golom iz jedanaesterca nakon starta Slavoljuba Srnića. Precizan sa 11 metara u 74. minutu bio je švajcarski reprezentativac Bril Embolo. 

Mogla je Zvezda na tom meču i da slavi jer Bukari je imao veliku priliku, potom je u drugom poluvremenu i Kanga pogodio prečku, Katai je naterao Nubela da praktično na liniji interveniše i sportska fortuna je zbog toga okrenula leđa Zvezdi i stigla je kazna sa bele tačke. Možda je sudija mogao i na drugoj strani da nagradi Crvenu zvezdu jedanaestercem kada je Ben sklonio loptu i odmah je "počišćen" startom sa leđa, ali je Ormas odmahnuo rukom i samo tražio da se igra nastavi.

Što se tiče domaćeg prvenstva, fudbaleri Crvene zvezde se nalaze na prvoj poziciji na tabeli sa 23 osvojena boda i dve utakmice manje u odnosu na ostale ekipe u šampionatu. Sedam pobeda "crveno-beli" su ostvarili od početka lige i zabeležili dva remija, a da gaje napadački fudbal svedoči i gol-razlika 29:5.

Na poslednjem duelu u okviru 11. kola nacionalnog prvenstva Zvezda je savladala na teškom gostovanju Novi Pazar sa 2:1 posle preokreta golovima Rodića i Pešića.

FOTO: FK Crvena zvezda

Trabzon u turskom prvenstvu zauzima trenutno osmo mesto sa 10 bodova. Na šest utakmica nemaju idealnu statistiku pošto su ostvarili tri pobede, odigrali jednom nerešeno i doživeli dva poraza. Takođe, ne mogu se naročito pohvaliti gol-razlikom koja iznosi 8:8. Kada je u pitanju plej-of za Ligu šampiona, Trabzonspor je eliminisan od Kopenhagena. Prvi meč u Danskoj je završen skorom 2:1 u korist domaćeg tima, dok u Turskoj nije bilo golova. U prvom kolu grupne faze Lige Evrope doživeli su poraz na “Puškaš areni” od strane Ferencvaroša rezultatom 3:2. U vikendu za nama su ponovo izgubili meč, ali u domaćem šampionatu. Poraženi su od strane Adane Demirspora takođe sa 3:2.

Trabzonspor često nastupa u različitim sistemima, ali varijacije idu od formacija sa dvojicom, odnosno jednim napadačem, što često zna da izgleda kao 4-1-4-1 ili 4-4-2. Na golu je prva opcija kapiten Ugurcan Cakir, a njegova zamena jeste mladi Taha Tepe.

U poslednjoj liniji tandem štopera čine Viktor Hugo i pojačanje iz Betisa - Mark Bartra. Mesto levo beka pokriva Stefano Densvil, a zamena mu je Eren Elmali. Sa druge strane desni bok drži iskusni Danac - Jens Striger Larsen pojačanje iz Udinezea. Vezni red najčešće kroje Žan Filip Gbamin nekadašnji igrač Evertona i moskovskog CSKA, a uz njega su još Anastasios Bakasetas i Enis Bardhi koji može da igra i na boku. Desetku Trabzonspora je zadužio Albukadir Omur kome je ovo matični klub i zamenik je kapitena.

U napadu mesto startera ima i Mahmud Hasan poznatiji kao Trezege, reprezentativac Egipta, dok je najistureniji Maksi Gomez koji je iz Valensije stigao u tim iz Turske. Njegova zamena ili dodatna alternativa u napadu jeste centarfor koji je promenio mnogo francuskih klubova u karijeri - Umut Bozok.

Miloš Milojević ima samo jednu boljku a to je hoće li jedan od najboljih igrača crveno-belih zaigrati večeras. Mirko Ivanić koji je preskočio prethodna tri meča zbog povrede se ipak našao u avionu za Tursku ali je na veliku žalost zvezdinih navijača Mitar Mrkela najavio da ipak neće biti u protokolu za meč. 

Trener turskog tima Abdula Avči ima mnogo većih problema sa sastavljanjem tima. U timu sigurno neće biti Asan, Tokoz, Turkmen i Bosanac Edin Višća, dok su neizvesni nastupi i Đaninija i Pereza a svakako je najveća boljka potencijalno odsustvo najskupljeg igrača tima Jusufa Jazicia koji je na pozajmici iz Lila i koji po podacima sajta transfermarkt.com vredi 17 miliona evra.

Današnji rivali se nikada do sada nisu sastajali, a poslednji put Crvena zvezda je gostovala u Turskoj pre tačno 33 godine kada su u 1/32 finala Kupa UEFA gostovali u Istanbulu ekipi Galatasaraja. Rezultat na tom meču bio je 1:1, ali je srpski tim slavio u revanšu u Beogradu sa 2:0 i plasirao se u narednu rundu. 

Ukoliko ponovi igru iz meča sa Monakom i sreća bude malo više na strani pulena trenera Milojevića, verujemo da se crveno-beli mogu vratiti iz Turske sa dobrim rezultatom.


NAŠ TIP: GG (kvota 1,78)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a