MOŽE LI PARTIZAN DO IZNENAĐENJA? Crno-beli napadaju skupoceni tim sa Azurne obale

Novosti online

15. 09. 2022. u 08:23 >> 14:00

DRUGO kolo grupe "D" Lige konferencije.

МОЖЕ ЛИ ПАРТИЗАН ДО ИЗНЕНАЂЕЊА? Црно-бели нападају скупоцени тим са Азурне обале

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Partizan je nakon lošeg starta sezone i promene trenera počeo da igra sve bolje. U Superligi minulog vikenda crno-beli su savladali Mladost iz Lučana sa ubedljivih 6:0, dok su u Ligi konferencije sa igračem manje uspeli da osvoje bod na gostovanju Slovackom (3:3). "Parni valjak" večeras od 21.00 ima znatno teži zadatak od ekipe iz Češke, u Humsku stiže francuska Nica.

- Može Nica da se uporedi sa timom iz Premijer lige. Da ne pričam kojim konkretno, da se ne bi pravile priče, međutim, Vladimir Ivić mi je rekao da je sa Makabijem nedavno u kvalifikacijama imao problem. Biće zanimljiva utakmica, moraćemo da odradimo nekoliko zadataka - istakao je trener Partizana Gordan Petrić uoči drugog kola grupne faze.

Petrić ističe da je u pripremi analizirao tri poslednje utakmice ekipe sa Rivijere.

- Posle poslednje koju je dobila sa 1:0 protiv Ajačija, delovalo mi je kao da nećemo igrati sa najjačim timom otkako sam ovde. Crvena zvezda je možda i bolja ekipa od Nice, ali sam mišljenje promenio gledajući snimak protiv Kelna. Tad se tokom prvog poluvremena potvrdio moj stav, da bi se u drugom videlo da ima izuzetan sastav, tehnički potkovan i brz. Zato sam promenio mišljenje. Nica trenutno spava, može svakog časa da se probudi i stvori nam problem.

Zaključak se nametnuo posle insajderskih informacija iz Izraela, pošto je Petrić razgovarao sa Vladimirom Ivićem, trenerom Makabija, Nicinim rivalom u plej-ofu.

- Preneo mi je da Francuzi dejstvuju u talasima. Po 10-15 minuta deluju uspavano, posle čega prebace u veću brzinu. Moramo da odgovorimo na njihov i nametnemo naš stil igre. Iako su dobili poslednje dve utakmice na strani, nisam primetio da su u gostima bolji. Igraju isto. Krenuli su slabije u odnosu na prošlu sezonu, dosta igrača promenili tokom prelaznog roka, možda trener luta sa postavkom, igrali su u jednom trenutku sa trojicom pozadi, poslednji put u formaciji 4-4-2, što znači da kod Favra postoji nesigurnost. Kao što je postojala i kod mene. Jedino sam siguran da neće igrati pod ručnom, jer svi znaju koliko im Evropa znači.

Dobra vest za srpski klub je izostanak Endija Delora. Naime, prvi napadač kluba sa Rivijere povređen je završio meč Lige 1 sa Ajačijom, na kome je bio strelac odlučujućeg pogotka, zbog čega ga nema među fudbalerima koje je trener Lusijan Favr doveo u Beograd na megdan crno-belima.

Osim Delora, povreda je izbacila iz stroja i iskusnog vezistu Arona Remzija, a u Francuskoj je ostao i Ros Barkli, pošto ofanzivni vezni nije prijavljen za mečeve grupne faze Lige konferencije.

U ekipu su se vratili Jusuf Atal i Mario Lemina, te su u konkurenciji 22 fudbalera.

NAŠ TIP: 2-4 (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna