DERBI KOLA U FRANCUSKOJ: Monako posle pobede u Beogradu motivisan za novi trijumf

M.T.

11. 09. 2022. u 12:54 >> 12:59

Gosti iz Liona su u prošlom kolu doživeli prvi poraz.

ДЕРБИ КОЛА У ФРАНЦУСКОЈ: Монако после победе у Београду мотивисан за нови тријумф

FOTO: FK Crvena zvezda

Ekipa Monaka uspela je da trijumfuje u Beogradu na startu Lige Evrope i motivisana tim uspehom večeras od 20.45 dočekaće na stadionu ''Luj II'' Lion u okviru sedmog kola francuskog šampionata.

Monako od starta sezone igra prilično neujednačeno, gotovo od sjaja do očaja. Ekipa trenera Filipa Klemena posle šest kola ima po dve pobede, remija i poraza i nalazi se na 10. mestu tabele sa osvojenih šest bodova. U prethodnom kolu Lige 1 Monako je uspeo da savlada u gostima Nicu minimalnim rezultatom što će valjda konačno pokrenuti "kneževe" da povežu nekoliko dobrih rezultata.

U korist toga im ide i rezultat ostvaren na startu takmičenja u Ligi Evrope. Monako je gostovao u Beogradu protiv Crvene zvezde i uspeo je da ostvari trijumf minimalnim rezultatom golom iz penala u meču u kojem ekipa Filipa Klemena baš i nije bila bolji rival. Ipak, pobeda se piše, a ona će svakako na psihološkom planu značiti ekipi Monaka.

Za razliku od "kneževa", Lion od starta sezone gura vrlo dobro. U prvih pet kola Lion je ostvario četiri pobede i jedan nerešen rezultat, a tek u prošlom kolu je pretrpeo prvi poraz od 3:1 u gostima kod Lorijena koji vrlo dobro igra na startu sezone. Lion se trenutno nalazi na četvrtom mestu tabele sa 13 osvojenih bodova, tri manje u odnosu na Marselj i Pariz Sen Žermen i četiri manje u odnosu na Lens.

Klemen za večerašnji meč ima nekoliko problema pošto će mu nedostajati zbog povreda Kevin Voland, Viljem Gubel i Majron Boadu. Dobra vest je da se u domaći šampionat na teren vraća Giljermo Maripan koji je u prethodnom kolu protiv Nice odrađivao suspenziju. Peter Boš može da bude zadovoljan povratkom na trening Džeroma Boatenga i Husema Uara, dok će meč definitivno preskočiti samo Žulijan Polersbek.

Lion je uspešniji od Monaka u međusobnim mečevima pošto je pobedio na pet od poslednjih osam susreta, dok je Monako slavio na tri, a nijedan meč nije završen remijem. Prošle sezone je Monako slavio u drugom meču u sezoni protiv Liona i tako prekinuo njegov niz od četiri uzastopne pobede u međusobnim mečevima kada je u pitanju Liga 1.

NAŠ TIP: UG 0-3 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024