AŽAKSIO U SILNIM PROBLEMA: Nici je ova pobeda preko potrebna

M.T.

11. 09. 2022. u 10:32

DOMAĆIN na začelju tabele bez pobede.

АЖАКСИО У СИЛНИМ ПРОБЛЕМА: Ници је ова победа преко потребна

Foto: Profimedia

Početak sezone nije preterano dobar za današnje rivale, mada Korzikanci imaju znatno više razloga za brigu. Danas će Ažaksio od 15 časova u sedmom kolu francuskog šampionata dočekati Nicu na stadionu ''Fransoa Koti'' u meču koji počinje da spada u grupu onih presudnih makar kada je domaćin u pitanju.

Ažaksio se nalazi u prilično teškoj situaciji pošto posle šest odigranih kola i dalje nema pobedu na svom kontu. Korzikanci su pretrpeli pet poraza i uspeli da osvoje samo jedan bod pošto su odigrali nerešeno protiv Lensa. Međutim, od tada su vezali četiri poraza, poslednji minimalnim rezultatom u prethodnom kolu protiv Lorijena.

Ostrvljani će morati što pre da pokažu neku reakciju, možda već danas protiv Nice, kako ne bi posle samo jedne sezone ponovo igrali u drugoj ligi. Veliki problema im je ofanziva pošto su potigli tek tri gola u prethodnih šest kola pa stoga ne čudi što su trenutno poslednjeplasirani tim Lige 1.

Nica je tek za nijansu bolja od Ažaksioa. Tim sa Azurne obale uspeo je u pretprošlom kolu konačno da ostvari prvu pobedu u šampionatu i to protiv Lila u gostima, ali su već prethodnog vikenda ponovo poraženi minimaslnim rezultatom od Monaka. Uz dva remija i tri poraza, Nica trenutno ima skromnih pet poena iz šest kola i zauzima tek 16. mesto, što je poslednja pozicija koja garantuje opstanak u elitnom društvu.

Nica je u međuvremenu startovala i sa takmičenjem u Ligi konferecnija i u četvrtak je remizirala sa Kelnom 1:1, a nalazi se u grupi sa našim predstavnikom, Partizanom.

Oba tima su u veoma dobroj situaciji pošto imaju tek po neki izostanak zbog povreda. U tim Ažaksioa vraća se posle jednog meča suspenzije Roman Hamuma, dok će utakmicu protiv Nice preskočiti Mikael Bareto i Fernand Majembo. Trener Nioce Lusijen Favr na Kroziki neće moći da računa samo na Arona Remzija i Jusefa Atala zbog povreda.

Tradicija u međusobnim susretima ova dva tima u potpunosti je na strani Nice koja je trijumfovala u sedam od poslednjih 10 mečeva, dok je Ažaksio pobedio sam jednom i dva meča su završena nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)