ZA SADA IDE BOLJE NEGO ŠTO SU OČEKIVALI: Frajburg cilja prvo mesto!

M.T.

11. 09. 2022. u 12:28

BORUSIJA je u prethodnom kolu doživela prvi poraz.

ЗА САДА ИДЕ БОЉЕ НЕГО ШТО СУ ОЧЕКИВАЛИ: Фрајбург циља прво место!

Foto: Profimedia

Frajburg za sada gura odlično u Bundesligi, a danas će od 17.30 u šestom kolu šampionata protiv Borusije Menhengladbah na svom ''Evropa Park'' stadionu pokušati da zadrži prvo mesto na tabeli.

Frajburg je prošle sezone zauzeo šesto mesto u Bundesligi što mu je donelo i izlazak na evropsku scenu, a ove sezona bi kako stvari trenutno stoje za tim trenera Kristijana Štrejha mogla da bude još bolja. Frajburg posle pet odigranih kola ima četiri pobede i jedan poraz i deli prvu poziciju u Bundesligi sa 12 osvojenih poena, koliko imaju i Bajern Minhen, Hofenhajm i Borusija Dortmund, jedini tim koji je uspeo da Frajburgu do sada nanese poraz. 

Protekle nedelje je Frajburg dobro startovao i u Ligi Evrope pošto je savladao Karabag sa 2:1 veoma otvorenom meču i zaista se može reći da za sada Štrejhovoj ekipi sve polazi od ruke, a u seriji su od tri uzastopne pobede u Bundesligi posle poraza od Dortmunda.

Borusija iz Menhengladbaha takođe imala veoma dobar početak sezone pošto je u prva četiri kola ostvarila po dve pobede i dva remija uspevši da osvoji bod protiv Bajerna iz Minhena. Međutim u prethodnom kolu je četa Danijela Farkea pretrpela prvi poraz u sezoni i to pomalo iznenađujući od Majnca.

Posle neuspeha u duelu protiv Majnca, Borusija iz Menehngladbaha se sada nalazi na osmom mestu u šampionatu sa osam osvojenih bodova, samo četiri manje od Frajbruga.

Štrejh ima par problema po pitanju sastava tima pošto će odsustovati zbog povreda Rolan Salai, Manuel Gulde, Kevin Šade i duže povređeni Lukas Holer, dok zbog suspenzije nema Kimberlija Ezekvema. U Galdabahu neće biti Koa Itakure zbog crvenog kartona, dok su povređeni Štefan Lajner, Niko Elvedi i Alasane Plea.

U međusobnim susretima prednost je blago na strani Frajburga koji je od poslednjih osam mečeva pobedio na tri, Menhengladbah je slavio dva puta i tri utakmice su završene nerešeno. Prošle sezone je Frajbrug u gostima slavio sa čak 6:0, da bi pred svojim navijačima odigrao 3:3 protiv Borusije, a mnogo golova je skoro pa redovna pojava u mečevima ovih ekipa.

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,6)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)