POPRAVNOG VIŠE NEMA: Srbija sa sećanjem na Beograd protiv Italije u osmini finala

M.T.

10. 09. 2022. u 17:28 >> 12:59

"ORLOVI" su prvu fazu završili bez poraza.

ПОПРАВНОГ ВИШЕ НЕМА: Србија са сећањем на Београд против Италије у осмини финала

FOTO: FIBA.Basketball

Košarkaška reprezentacija Srbije sutra od 18 časova u Berlinu igra protiv selekcije Italije u osmini finala Evropskog prvenstva. Biće to repriza meča sa finala kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Beogradu kada su Italijani slobodno se može reći šokirali Srbiju, naneli joj poraz i plasirali se na turnir u Tokiju.

"Orlovi" su prvi deo prvenstva, grupnu fazu u Pragu odigrali bez greške pošto su ostvarili svih pet pobeda i sa prve pozicije obezbedili plasman u osminu finala. Redom su padali Holandija, Češka, Finska, Izrael i Poljska. Upravo je duel protiv Poljske bio i odlučujući o tome ko će sa prve pozicije u narednu fazu takmičenja, ali dileme nije bilo od starta pošto je tim Svetislava Pešića imao maksimalno ozbiljan pristup i na kraju je ostvarena ubedljiva pobeda.

"Orlovi" jesu bili najkvalitetniji sastav u grupi, a to su dokazali i na terenu pošto su rivale pobeđivali sa prosečnom razlikom od 21,4 poena. Jasno je da se sve u igri Srbije vrti oko Nikole Jokića koji je trenutno četvrti najbolji skakač sa 10,5 skokova po meču i peti najbolji kradljivac sa dve osvojene lopte po utakmici. Ipak i ostatak naše reprezentacije daje više nego dobar doprinos i to se videlo i tokom grupne faze.

Srbija se suočila i sa nekoliko problema pa je tako Nikola Milutinov prve minute na šampionatu upisao tek protiv Poljske pošto se oporavljao od virusa, a u tom meču se na teren posle dva utakmice pauze vratio i Vanja Marinković koji je pauzirao zbog stomačnih problema. Međutim, Srbija je ostala do kraja šampionata bez Nemanje Nedovića koji je doživeo rupturu lista.

- Protiv Italije nas čeka jedna zahtevna utakmica, zato je potrebno da zadržimo taj fokus i odbranu kao ovu, onda je svima teško, a nama lakše da pronalazimo prava rešenja. Uspeli smo da se nametnemo našom odbranom i onda sve izgleda dosta jednostavnije – rekao je Pešić pred duel sa Italijom.

Italijani su ostali bez Danila Galinarija zbog povrede, pa je selektor Đanmarko Poceko morao da se prilagodi toj situaciji, mada mu nije bilo previše teško jer se u odnosu na sastav koji je u Beogradu pre godinu dana savladao Srbiju nalazi čak 10 od 12 igrača. Međutim, Italijani nisu bili potpuno na visini zadatka u grupi koju su okončali na četvrtom mestu sa tri pobede i dva poraza. Azuri su uspeli da savladaju Estoniju, Hrvatsku i Veliku Britaniju, a poraženi su od Grčke i Ukrajine koja je uspela da stigne do iznenađujuće pobede.

FOTO: FIBA.Basketball

Tradicija je u potpunosti na strani "orlova" koji su pred početak Evropskog prvenstva savladali Italijane sa 90:86. Računajući taj duel, Srbija na poslednjih 10 mečeva ima osam pobeda protiv Italijana koji su osim prošle godine u Beogradu uspeli da slave i u prijateljskom meču 2014. godine.

Sve je na strani naših momaka ali ekipa Svetislava Pešića moraće da igra pametno jer popravnog posle ovog meča nema.

NAŠ TIP: 1-1 (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)