CIRIH GRCA U PROBLEMIMA: Arsenalova pobeda se čini izvesnom

M.T.

08. 09. 2022. u 09:07

Švajcarski klub u veoma lošoj formi.

ЦИРИХ ГРЦА У ПРОБЛЕМИМА: Арсеналова победа се чини извесном

FOTO: AP

Arsenalovo evropsko putovanje ove sezone startovaće u Švajcarskoj gde će "tobdžije" danas od 18.45 gostovati u prvom kolu "A" grupe na stadionu ''Lecigrund'' protiv Ciriha. Ova grupa je među zanimljivijim pošto su pored Arsenala i Ciriha tu još holandski PSV Ajndhoven i norveški Bodo Glimt.

Arsenal nije morao da plasman u Ligu Evrope obezbeđuje kroz kvalifikacije, već je otišao direktno zahvaljujući petom mestu osvojenom prošle sezone u Premijer ligi.

Doduše, londonski klub bio je blizu i plasmana u Ligu šampiona, ali je još jedan rival iz Londona, Totenhem u završnici bio uspešniji i stigao do četvrtog mesta. Ovo će "tobdžijama" biti peto uzastopno učešće u Ligi Evrope, takmičenju u kojem su bili finalisti u sezoni 2018/2019, ali je Čelsi bio uspešniji u meču za trofej sa 4:1.

Tim menadžera Mikaela Artete imao je savršen start sezone sve do proteklog vikenda. Oni su imali pet uzastopnih pobeda od početak sezone u Premijer ligi, navijači su se nadali i šestoj proteklog vikenda, ali je Mančester junajted uspeo da prekine seriju Arsenala pobedivši sa 2:1. Uprkos porazu, Arsenal je ostao na prvom mestu Premijer lige, ali sada ima samo bod prednosti u odnosu na drugoplasirani Mančester Siti i trećeplasirani Totenhem.

Iako u Švajcarsku stiže posle poraza u Premijer ligi, Arsenal hrabri činjenica da je u duelima sa švajcarskim timovima nepogrešiv pošto iz šest utakmica ima svih šest pobeda.

Za razliku od Arsenala, Cirih je morao da igra evropske kvalifikacije, a krenuo je od onih za Ligu šampiona i odmah ih završio pošto je Karabag bio bolji u dvomeču. Švajcarci su se prebacili u kvalifikacije za Ligu Evrope i tu su bili bolji od Linfilda i potom Hartsa za plasman u grupni deo takmičenja.

Dok je u kvalifikacijama za Ligu Evrope bio uspešan, situacija je potpuno drugačija u švajcarskom prvenstvu za Cirih. Posle sedam odigranih kola Cirih ima samo dva osvojena boda pošto je doživeo čak pet poraza uz svega dva remija. Cirih će dočekati Arsenal u njihovom prvom međusobnom duelu posle dva uzastopna poraza od Bazela i Lugana i njegova situacija prvenstvu polako postaje alarmantna.

Trener Ciriha Franko Foda ima manje-više kompletan tim na raspolaganju za Arsenal pošto će nedostajati samo povređeni Ilan Sauter i Bogdan Vinik. Više problema sa povređenim igračima ima Mikael Arteta pošto već neko vreme ne može da računa na Risa Nelsona, Tomasa Partija i Mohameda El Nenija, a njima su se pridružili Sedrik Soareš i Emil Smit Rou koji se povredio na zagrevanju za meč protiv Mančester junajteda.

NAŠ TIP: 2&2-5 (kvota 1,61)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu