LONDONSKI DERBI: Da li Mitrović može da očerupa "pevce"?

Novosti online

03. 09. 2022. u 09:27 >> 12:26

UTAKMICA 6. kola engleske Premijer lige.

ЛОНДОНСКИ ДЕРБИ: Да ли Митровић може да очерупа певце?

Foto: Profimedia

Totenhnem je na sjajan način započeo novu sezonu. Izabranici Antonija Kontea istakli su kandidaturu za viskog plasman, ali ništa manje ne briljira ni njihov današnji protivnik, gradski rival Fulam. "Pevci" se trenutno nalaze na trećoj poziciji sa samo četiri boda manje od vodećeg Arsenala, dok su "kolibari" možda i najprijatnije izenanđenje prvenstva. Naime, Aleksandar Mitrović i društvo su na deobi šestog mesta sa Liverpulom i Lidsom.

"Pevci" su u prethodnoj rundi u gostima Vest Hemu demonstiralo nemoć da se vrate iz nepovoljne psihološke situacije u kojoj se našao, pa su morali da se zadovolje bodom u još jednom londonskom derbiju - 1:1 (0:1).

Gosti su imali vrlo dobru situaciju posle autoglola Tila Kerera u 34. minutu, ali se dogodio veliki pad koncentracije u desetom minutu nastavka, kada je Tomaš Souček iskoristio fenomenalno dodavanje Majkla Antonija i postavio konačan rezultat utakmice.

Završnicu meča ubile su brojne izmene sa obe strane, pa praktično nije bilo ozbiljne mogućnosti da dođe do promene rezultata.

Totenhem je ovog leta uložio skoro 170.000.000 evra na angažovanje pojačanja, po čemu se nalaze na četvrtom mestu najvećih "potrošača" Premijer lige iza Čelsija (281.990.000 evra), Mančester Junajteda (238.000.000) i Vest Hema (182.000.00), ali Antonio Konte nije zadovoljan nivom kvaliteta koji poseduje njegova ekipa.

Temperamentni Italijan smatra da postoji velika distanca između njegovog tima i najboljih kluboa Premijer lige, te da su "pevcima" potrebna još tri prelazna roka da bi mogli da se ravnopravno takmiče sa najboljim timovima engleskog prvenstva. Ipak, javnost na "ostrvu" smatra da su sve ovo psihološke igre iskusnog Kontea kako bi rasteretio ekipu.

Minule sezone Mitrović je postigao 43 pogotka na 44 nastupa u Čempionšipu. Posle pet kola u Premijer ligi upisao je isto toliko golova. Dva je dao Liverpulu, po jedan Brentfordu i Arsenalu, a minulog utorka je postao i prvi protivnički igrač koji je zatresao mrežu Brajtona ove sezone (druga dva gola su bila autogolovi). Pocepao je mrežu iza Roberta Sančeza početkom drugog poluvremena i trasirao put Fulamu ka novoj pobedi - 2:1 (0:0).

Ako je suditi po startu sezone, Fulam će prekinuti "jo-jo" niz. Godinama unazad se kretao između prva dva ranga, ali je sada spreman da ostane deo elite nešto duže. Posle pet utakmica ima osam bodova, izgubio je samo od "tobdžija", izvukao po bod u duelima sa Liverpulom i Vulverhemptonom. Sjajan početak za četu Marka Silve koja je u finišu prelaznog roka angažovala Danijela Džejmsa, Lajvina Kurzavu, iskusnog Vilijana i Karlosa Vinisijusa.

Totenhem i Fulam poslednji put su se sastali su sezoni 2020/21. "Pevci" su slavili na "Krejven kotidžu" rezultatom 1:0.

Domaćini su veliki favoriti pred današnji susret, ali kada za protivnika imate Aleksandra Mitrovića, morate biti posebno oprezni.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)