VLAHOVIĆA ČEKA PAKLENI DOČEK: Dušan protiv bivšeg kluba i drugova iz reprezentacije (VIDEO)

Novosti online

03. 09. 2022. u 08:53

NAVIJAČI kluba iz Firence posebno imaju "pik" na velikana iz Torina, a najviše zbog bogatsva kojim su praktično primoravali upravu "viole" da im prodaju najbolje fudbalere. Roberto Bađo, Felipe Melo, Federiko Bernarndeski, Enriko Kjeza, Dušan Vlahović... Samo su neki od velikih igrača koji su zamenili ljubičasti dres za crno-beli.

ВЛАХОВИЋА ЧЕКА ПАКЛЕНИ ДОЧЕК: Душан против бившег клуба и другова из репрезентације (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Dan velikih derbija u Seriji A otvara susret između Fiorentine i Juventusa. Meč pet kola italijanskog prvenstva odigraće se na stadionu "Artemio Franki" od 15 časova. "Viola" predvođena Lukom Jovićem i Nikolom Milenkovićem ne zna za trijumf u šampionatu od prvog kola, dok se "stara dama" sa dve pobede i isto toliko remija nalazi na petoj poziciji.

Navijači kluba iz Firence posebno imaju "pik" na velikana iz Torina, a najviše zbog bogatsva kojim su praktično primoravali upravu "viole" da im prodaju najbolje fudbalere. Roberto Bađo, Felipe Melo, Federiko Bernarndeski, Enriko Kjeza, Dušan Vlahović... Samo su neki od velikih igrača koji su zamenili ljubičasti dres za crno-beli.

Fiorentina je u sredu poražene od Udinezea na "Dačija areni" minimalnim rezultatom - 1:0.

Čitav meč za tim iz Firence je odigrao Aleksa Terzić po levom boku, dok je Luka Jović ponovo u igru ušao sa klupe. U 86. minutu je zamenio Artura Kabrala, što je bilo premalo vremena za srpskog centarfora. Meč su na klupi presedeli Nikola Milenković i Matija Nastasić koji je u međuvremenu pojačao Majorku.

Čekao je Juventus dve godine na gol iz slobodnog udarca, a onda se pojavio Dušan Vlahović i za četiri dana postigao dve golčine iz slobodnjaka, skoro sa istog mesta.

Onaj prošlog vikenda je bio dovoljan samo za bod protiv Rome, ali ovaj večerašnji bio je vredan pobede nad Specijom – 2:0. Protiv Rome "stara dama" nije uspela da sačuva rano vođstvo, ali protiv gostiju iz Ligurije to nije bio problem. Pobeda kakve Maks Alegri najviše voli. Onako baš "juventusovski"...

Vlahović se definitivno u Torinu nametnuo kao prvi izvođač slobodnih udaraca i time još jednom pokazao da je raznovrstan napadač čiji limiti se ne vide i koji će tek doći da najviših fudbalski visina. Nema načina na koji Vlahović ne postiže golove...

Gol srpskog reprezentativca, već četvrti u prvenstvu, doveo je Juventus u rano vođstvo, ali ekipa Maksa Alegrija i pored izrazite inicijative mučila se da potvrdi trijumf i meč uvede u mirniju završnicu. Overa nova tri boda na kraju je ipak stigla, doduše tek u prvom minutu nadoknade, a doneo je Arkadijuš Milik svojim prvencem samo šest minuta pošto je ušao u igru.

Specija nije imala hrabrosti da ozbiljnije napadne i pojuri prvi bod u međusobnim susretima sa Juventusom u Seriji A, pa je do kraja meča ostala bez udarca u okvir gola. Jedini koji je uputila viđen je u 16. minutu kada je Emanuel Žijasi zatresao mrežu Matije Perina, ali je pogodak poništen zbog ofsajda.

Fiorentina i Juventus prošle sezone su odmerili snage čak četiri puta (dva meča u Seriji A, dva u Kupu), rezultat u pobedama je nerešen - 2:2.

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!