GOREĆE "GRBAVICA"! Veliki derbi u komšiluku

V.D.

26. 08. 2022. u 11:45 >> 12:34

SEDMO kolo Premijer lige donosi najveći duel koji BiH može da ponudi – okršaj Željezničara i Sarajeva!

ГОРЕЋЕ ГРБАВИЦА! Велики дерби у комшилуку

Foto: Profimedia

Dva tima će se sastati u petak od 20.00 časova na stadionu "Grbavica".

Domaći Željo se nakon šest odigranih kola nalazi na petoj poziciji sa osam osvojenih bodova i gol-razlikom 10:10. 

Nakon prethodne sezone, koju bi navijači ovog tima najradije da što pre zaborave, ovu sezonu su započeli dobro i nakon remija u Trebinju sa Leotarom u prvom kolu savladali su prošlogodišnjeg šampiona Zrinjski sa 2:1.

U trećem kolu su odigrali nerešeno sa liderom Širokim Brijegom na svom stadionu, da bi nakon toga doživeli poraz od Veleža u Mostaru 3:1. Da ih taj poraz nije mnogo poremetio pokazali su u narednom kolu kada su naneli jedini poraz u dosadašnjem delu prvenstva ekipi Tuzla sitija. Sarajlije su slavile tada sa 4:2.

U poslednjem kolu odigranom pre šest dana u Banjaluci su poraženi od ekipe Borca koju sa klupe predvodi Nenad Lalatović. Rezultat je bio 2:1.

Sa druge strane, današnji gost je sjajno krenuo u sezonu. Upisali su tri pobede u prva tri kola nad Borcem u Banjaluci, Slogom iz Doboja i Travnikom. Nakon osvojenih devet bodova stigao je debakl kada je Tuzla siti slavila sa 5:1. Da se momci u bordo dresovima nisu oporavili od tog poraza govore rezultati i u naredna dva kola, kada su doživeli poraz od Igmana i odigrali nerešeno sa Slobodom iz Tuzle.

Sarajevo trenutno zauzima četvrtu poziciju sa deset osvojenih bodova i gol-razlikom 10:11.

Trener Feđa Dudić koji trenira Sarajevo će imati svoj debi na "vječitom derbiju" od koga očekuje mnogo  a trener domaćeg tima Edis Mulalić u najavi utakmice ističe da za ovakav duel treba "naći mjeru između vrućeg srca i hladne glave".

Stadion je rasprodat do poslednjeg mesta i očekuje se sjajna atmosfera.

U prošla tri sezonska derbija videli smo po jednu pobedu na obe strane i remi. Ova utakmica je uvek jako posebna i pobednika je teško prognozirati, tako da smo se mi odlučili za igru na golove.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,92)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini