U PAMPLONI VOLE ANDALUŽANE: Posle Sevilje, Osasuna spremna da uzme bodove i Kadizu

M.T.

20. 08. 2022. u 11:36

PROŠLE nedelje domaći su se radovali kada im je u goste stigao tim iz Andaluzije, a mogli bi u istom stilu da nastave navijači Osasune i ove nedelje pošto će ugostiti još jedan tim iz istog dela Španije.

У ПАМПЛОНИ ВОЛЕ АНДАЛУЖАНЕ: После Севиље, Осасуна спремна да узме бодове и Кадизу

Profimedia

Na otvaranju sezone u La Ligi, Osasuna je uspela da napravi svojevrsno iznenađenje i na ''El Sadaru'' savlada Sevilju sa 2:1. Odigrali je Osasuna veoma dobar meč, bila apsolutna ravnopravna sa Seviljom i zasluženo trijumfovala, a danas od 17.30 na svom stadionu ugostiće Kadiz, još jedan klub iz Andaluzije koji bi veoma lako mogao da ostavi bodove u Pamploni.

Osasuni je pobeda protiv Sevilje bila logičan nastavak dobre forme dostignute u završnici pripremnog perioda kada su ostvarene tri uzastopne pobede i realno je da se to prenese i na meč protiv Kadiza, u kojem bi Darko Brašanac ponovo trebalo da se nađe na terenu, uz nepoznanicu da li kao starter ili sa klupe kao što je bio slučaj protiv Sevilje.

Na drugoj strani, Kadiz je sušta suprotnost Osasuni. Andalužani su u završnici pripremnog perioda nizali sve same poraze (tri uzastopna), pa su i sezonu u La Ligi otvorili minimalnim porazom pred domaćim navijačima od Real Sosijedada. Imali su Andalužani sreće da budu poraženi samo sa 1:0, pošto je tim iz San Sebastijana imao dovoljno prilika da ostvari i znatno ubedljiviji trijumf. Kako bilo, pred trenerom Serhijom Gonzalesom je puno posla, a verovatno će ga biti još više posle meča sa Osasunom.

Trener Osasune Jagoba Arasate na raspolaganju za meč protiv Kadiza ima kompletan sastav, dok će Serhio Hoznales morati da sačeka izveštaje klupskih lekara pošto su pod znakom pitanja Aleks Fernandez, Džon Garido, Ruben Sobrino i Iza Karselen, dok se takođe čeka izveštaj o Rubenu Alkarazu koji se povredio tokom pripremnog meča protiv Malage pre skoro mesec dana.  

Osasuna i Kadiz igrali su mečeve i u La Ligi, ali i u Segundi, a tim iz Pamplone je veoma dominantan u međusobnim susretima. U poslednjih 10 odigranih mečeva u prvom i drugom rangu Osasuna je ostvarila čak devet pobeda, dok je samo jedan meč završen nerešeno, a Kadiz nikad nije uspeo da savladala tim iz Pamplone u ligaškim utakmicama. Andalužani imaju svega dve pobede protiv Osasune, jednu u Kupu kralja pre pet godina i drugu u prijateljskom meču pre šest godina.

Zbog svega navedenog jasno je da Osasuna u današnji meč ulazi kao favorit i zaista bi bilo realno da upiše nova tri boda na ''El Sadaru''.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,93)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!