ARSENAL NASTAVLJA DOMINACIJU? "Tobdžije" izlaze na megdan povratniku u elitu

Novosti online

20. 08. 2022. u 10:05 >> 16:21

GABRIJEL Žesus polako ali sigurno postaje ljubimac navijača londonskog velikana.

АРСЕНАЛ НАСТАВЉА ДОМИНАЦИЈУ? Тобџије излазе на мегдан повратнику у елиту

Foto: Profimedia

Fudbaleri Bornmuta pokušaće danas na svom "Vitalitiju" protiv Arsenala da poprave utisak iz drugog kola Premijer lige. 

"Višnjice" su bile samo sparing partner Mančester sitiju u prethodnoj rundi, koji je za manje od 20 minuta u sredini prvog dela postigao tri gola i rešio utakmicu – 4:0.

Ono što posebno može da raduje Gvardiolu je što je ceo tim bio raspoložen za igru: Foden i De Brujne su upisali po gol i asistenciju, Gindogan pogodak, a Haland dodavanje za gol. Ofanziva je radila kao sat. I dok je napadačka linija "građana" tukla svim silama, Bornmut je stigao tek tri puta da šutne na gol.

Sve što je Arsenalu bilo potrebno, dobio je u liku Gabrijela Žezusa. Bio je Brazilac deprimiran posle tek solidne partije u prvom kolu protiv Kristal Palasa (2:0), zato je kao ranjeni lav istrčao na teren minulog vikenda i pregazio Lester kako odavno niko nije.

Navijači Arsenala imaju mnogo razloga za zadovoljstvo. Njihov tim izgleda kao napadačka mašina, koja kao da igra na dugme. Lester je uzalud pokušavao da se vrati u meč, kad god je došao do pogotka, "tobdžije" su ispalile novi rafal u mrežu gostiju do konačnih 4:2.

Centralna figura meča bio je sjajni Gabrijel Žezus. Doskorašnji napadač Sitija postigao je dva prva gola za Arsenal, a onda je sa dve asistencije u potpunosti ostavio svoj žig na utakmicu. Prvi gol je bio istinska majstorija, "kiflom" je Brazilac pogodio dalji ugao, dok se kod drugog ušunjao na drugu stativu i iz blizine spustio fudbal u mrežu.

Statistika kaže da je meč praktično bio rešen čim je Žezus postigao vodeći gol, jer: nikada u karijeri nije izgubio meč u Premijer ligi kada je postigao gol i nikada nije izgubio meč od Lestera. Oba trenda su danas nastavljena.

Kada je Saliba u 53. minutu postigao autogol i vratio Lester u igru, Žezus je dva minuta kasnije asistirao Džaki, čisto da se Lisice ne bi razmahale. A, onda kada je Medison kaznio pogotkom uspavanu odbranu tima iz Lodnona, ponovo je Brazilac dva minuta kasnije dodao loptu Martineliju za četvrti gol Arsenala. Za ovacije s tribina.

Današnji rivali sastali su se u okviru FA Kupa 27. januara 2020. godine. Arsenal je slavio kao gost rezultatom 2:1.

NAŠ TIP: X2&2-5 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)