DORTMUND JE APSOLUTNI FAVORIT: Sve sem trijumfa "milionera" smatraće se iznenađenjem

Novosti online

20. 08. 2022. u 09:33

VERDER stiže na "Vestfalen".

ДОРТМУНД ЈЕ АПСОЛУТНИ ФАВОРИТ: Све сем тријумфа милионера сматраће се изненађењем

Foto: Profimedia

Borusija Dortmund će na svom "Vestfalenu" dočekati povratnika u Bundesligu ekipu Verdera. Utakmica trećeg kola na programu je danas od 15.30.

"Milioneri" su bili na pragu poraza u Frajburgu u prethodnoj rundi, ali je su sa dva gola rezervista uspeli da preokrenu i ostvare drugi trijumf u isto toliko mečeva.

Sredinom prvog poluvremena oba tima su imali po jednu odličnu priliku. Najpre Dortmund, ali je u 22. minutu sjajan udarac Modeste iz prve odbranio Fleken. Samo minut kasnije, mogli su domaći do gola, ali je Šalai bio zamalo neprecizan. 

U 35. minutu Frajburg je poveo. Ginter je odlično uposlio Gregoriča, koji je sjajno startovao u novom klubu, u dve utakmice Bundeslige postigao je dva gola. 

Ali, finiš i nekoliko grešaka skupo su koštale domaćina. Ispostavilo se da je šef struke “Milionera” Edin Terzić napravio fantastične izmene, ali imao je njegov tim i dosta sreće. 

Najpre je u 77. minutu rezervista Gitens šutirao sa skoro 25 metara, a golman Fleke je neshvatljivo loše intervenisao, umesto da izbije loptu u polje ili preko gola, ona je odsela u njegovoj mreži.

Samo sedam minuta kasnije posle sjajnog dodavanja Brantda pogodio je i Mukoko, odbrana Frajburga bila je nemoćna kod sjajne akcije gostiju. Zanimljivo, golove za Dortmund postigli su momci koji imaju samo 18, odnosno 17 godina.

U 88. minutu prelep pogodak Volfa za konačnih 3:1, takođe momka koji nije bio među starterima u ovom duelu.

Verder iz Bremena i dalje ne zna za poraz od povratka u elitu, ali ni za pobedu. Zeleno-beli su na premijeri remizirali sa Volfsburgom u gostima (2:2), a onda je identičan rezultat bio i na "Vezerstadionu" gde je Štutgart odoleo. Verder je do boda stigao posle prave drame i gola Burka u petom minutu sudijske nadoknade.

Nema sumnje, Borusija je veliki favorit na današnjem meču. Sve sem trijumfa "milionera" smatraće se iznenađenjem.

 NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini